in ,

Viggo Mortensen, Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filminde Aragorn’u Canlandırma Fikrine Sıcak Bakıyor

Viggo Mortensen, yeni “Yüzüklerin Efendisi” filmi “The Hunt for Gollum”da Aragorn karakterini canlandırmak istediğini açıkladı.

Viggo Mortensen - The Hunt for Gollum - Aragorn Rolü
- Reklam -
- Reklam -

Viggo Mortensen, Peter Jackson’ın yapımcılığını üstleneceği yeni Yüzüklerin Efendisi filmi The Hunt for Gollum için Aragorn rolüne geri dönme fikrine sıcak baktığını kaydetti.

J.R.R. Tolkien’in ünlü kurgu diyarı Orta Dünya, uzun yıllar sonra yeniden beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor. Son olarak Peter Jackson’ın Hobbit üçlemesinde sinema salonlarında izleyicilerin karşısına çıkan Yüzüklerin Efendisi evreni, şimdi ise bir başka Jackson projesinde daha hayranlarla buluşacak.

Yüzük Kardeşliği’nin öncesini konu alacak yeni yapım Gollum karakterini merkezine alacak. Andy Serkis’in hem yönetmenliğini üstleneceği hem de Gollum’u canlandıracağı The Hunt for Gollum; daha önceki Yüzüklerin Efendisi filmlerinin de yapımcılığını gerçekleştiren New Line Cinema ile Warner Bros. Pictures ortaklığında geliştiriliyor.

- Reklam -

Ana seriden hemen önce geçecek yeni LotR macerası, hayranların aklına hangi tanıdık karakter ve oyuncuların geri dönebileceği sorularını getiriyor. Haliyle Oscar adayı ünlü aktör Viggo Mortensen de bu isimler arasında yer alıyor.

Viggo Mortensen, Şartlar Uyarsa Aragorn Rolünü Yinelemeye Hazır

Viggo Mortensen 2001 tarihli Yüzük Kardeşliği filmi ile Orta Dünya’ya adım atmış ve kolcu Aragorn rolüyle izleyicilerin karşısına çıkarak Yüzük Kardeşliği’nin en önemli üyelerinden birisine hayat vermişti. Yaklaşan The Hunt for Gollum filmi için ünlü aktör role geri dönme fikrine açık olduğunu belirtiyor.

Viggo Mortensen - The Hunt for Gollum - Aragorn Rol

GQ’nun sorularını cevaplayan Mortensen, 1860’larda geçen ve karakterinin iç savaşta görev aldığı bir Western macerası olan The Dead Don’t Hurt hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Oyuncu bu sırada yeni Yüzüklerin Efendisi projesine de kayıtsız kalmadı. 65 yaşındaki aktör, Hobbit uyarlaması ilk duyulduğunda hikâye uygun olursa Aragorn’u oynamaya istekli olduğunu söylemişti. Şimdi ise aynı soru The Hunt for Gollum için yöneltildi.

“Tabii. Hikâyenin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Belki sonunda hakkında bir şeyler öğrenebilirim. Bu karakteri oynamayı seviyorum. Bu karakteri oynarken çok şey öğrendim. Çok keyif aldım. Ancak elbette yaşım ve diğer faktörler açısından bu role uygunsam yaparım. Aksi takdirde dahil olmak saçma olurdu.”

Önceki The Lord of the Rings filmlerinin senaristleri Philippa Boyens ve Fran Walsh tarafından, Peter Jackson denetiminde kaleme alınacak senaryoda, Viggo Mortensen’e bir yer olup olmadığı şu an için bilinmiyor.

- Reklam -

Viggo Mortensen - The Hunt for Gollum - Aragorn

The Hunt for Gollum’un konusu şu sözlerle özetleniyor:

“Shire’daki Bilbo Baggins’in kötü şöhretli, havai fişek dolu doğum günü partisinden on yedi yıl sonra, büyücü Gandalf, Strider’ı (Aragorn) Gollum’u yakalaması için gönderir. Çünkü karanlık lord Sauron, her şeye gücü yeten Tek Yüzük’ün yerini ondan öğrenmek istemektedir.”

The Hunt for Gollum filmi kısaca The Hobbit ve The Lord of the Rings filmlerindeki olaylar arasında Gandalf ve Aragorn’un Gollum’u arayışını takip ediyor.

The Hunt for Gollum filmi 2026 yılında vizyona girecek. Ayrıca Orta Dünya hayranları bu yıl bitmeden The War of the Rohirrim ile bir kez daha sevdikleri fantastik diyarı ziyaret etme fırsatı bulabilecekler.

Siz Viggo Mortensen’i yeniden Aragorn olarak görme ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Masters of the Universe Filmi Başrol Nicholas Galitzine

Yeni Live-Action “Masters of the Universe” Filminde He-Man’i Nicholas Galitzine Canlandıracak

Moana 2 Filminden İlk Fragman Yayında

Disney’in “Moana 2” Filminden İlk Fragman Yayında