in ,

Jonathan Nolan, İptal Edilen “Westworld” Dizisini Tamamlamak İstiyor

Westworld final sezonu, bir ‘hayal’ olmaktan çıkabilir. Dizinin yaratıcılarından Jonathan Nolan, iptal edilen 5. sezonu geri getirmek istiyor.

Westworld Final Sezonu
- Reklam -
- Reklam -

Westworld final sezonu için küçük de olsa bir ihtimal doğdu. Lisa Joy ile birlikte dizinin yaratıcı koltuğunu paylaşan Jonathan Nolan, iptal kararı alınan 5. sezonu her şeye rağmen çekmek ve hikâyeyi noktalamak istiyor.

İlk olarak 1973 yılında Michael Crichton imzalı Westworld filmiyle izleyicilerin karşısına çıkan Westworld markası; 2016’da HBO kanalında bir TV dizisi olarak yeniden bilimkurgu hayranlarıyla buluşmuştu. İlk sezonuyla büyük yankı uyandıran ve o sıralar kanalın hit yapımlarından olan Game of Thrones ile karşılaştırılan dizi, sonraki sezonlarda düşüş trendine geçmişti.

Westworld Final Sezonu Açıklama

- Reklam -

The Dark Knight’ın yazarlarından Jonathan Nolan ile Pushing Daisies ile tanınan Lisa Joy tarafından yaratılan Westworld dizisi, 4. sezon finalinin ardından iptal edilmiş ve hikâyesini nihai bir şekilde tamamlayamamıştı.

Jonathan Nolan, Westworld Finalini Düşlüyor

HBO, Kasım 2022’de mecrasındaki en güçlü bilimkurgu markalarından birisi için final sezonu öncesi iptal kararı almıştı.

Şu sıralar Prime Video’nun Fallout dizisiyle yeniden gündeme gelen Nolan; geçen günlerde The Wrap’e verdiği bir demeçte Westworld’ü tamamlama arzusundan bahsetti. Nolan, hikâyeyi başlangıçta planladıkları gibi son bir sezonla nihayete erdirme fikri hakkında şunları kaydetti:

“Başından beri felsefemiz her bölümün bir şekilde tamamlandığından emin olmak, iyi bir hikâye anlatmak ve sonrasında devam etmek için bir şans elde etmekti. Lisa ve benim dizi için kurduğumuz bir yapı vardı ve ben bu işleri bitirme fırsatını elde etme konusunda çok iyiyim. Umudumuz hâlâ ileride bir zamanda bu hikâyeyi yeniden ele alma şansına sahip olmak. Eğer böyle bir şansımız olursa bunu mahvetmekten nefret ederim.”

Westworld Final Sezonu Açıklaması

- Reklam -

Nolan daha önce verdiği bir başka demeçte, Westworld final sezonu hakkındaki planlarını şöyle aktarmıştı:

“Biz her zaman Westworld’ün Batı’ya geri dönmesi gerektiğini düşündük. Başkalarının oyunlarında sadece bir piyon olan Dolores Siyah Giyen Adam’la ilgili flash-forward gibi daha önce gördüğümüz pek çok şeyi tamamlamak üzere sonunda kendi hikâyesini yazabilecekti. 5. sezon için bir planımız var. Ama bilirsiniz, hayat sizin için başka planlar yapabilir. O yüzden en iyisini umacağız.”

Öte yandan Nolan’a HBO ile başka bir projede ya da Westworld’ün 5. sezonunda çalışmak isteyip istemediği sorulduğunda ünlü yönetmen bu olasılığı reddetmedi. Ancak “bunu söylemek için çok erken” olduğunu da sözlerine ekledi.

Jonathan Nolan’ın son projesi Fallout ise 11 Nisan 2024 tarihinde Prime Video’da yayına başlayacak.

Siz olası bir final sezonu fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ovo Ovo dedi ki:

    Zorlama ve felsefi derinliği varmış gibi bir izlenim bırakıp, son derece yavan bir içeriğe sahip olduğunu gösteren bir eser. Elbette iptal edilmesi harika oldu. ohh

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Eski Hayvan Figürü Sanatı Vatoz Heykeli

Dünyanın En Eski Hayvan Figürü Bulunmuş Olabilir: Güney Afrika’da 130.000 Yıllık Vatoz Heykeli Ortaya Çıkarıldı

Naruto Filmi - Sydney Sweeney - Tsunade Rolü

Hayranlar, Live-Action “Naruto” Filminde Tsunade Rolünde Sydney Sweeney’yi Görmek için Kampanya Başlattı