in ,

Çağdaş Fransız Yazarlarından Guillaume Musso İmzalı “Yazarların Gizli Hayatı” Türkçe Raflarında

Guillaume Musso imzalı “Yazarların Gizli Hayatı” Türkçe raflarındaki yerini aldı. Eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Yazarların Gizli Hayatı - Guillaume Musso
- Reklam -
- Reklam -

Yazarların Gizli Hayatı, Türkçe raflarında. Çağdaş Fransız yazarları arasında yer alan Guillaume Musso’nun imzasını taşıyan eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Guillaume Musso, 6 Haziran 1974 tarihinde Fransız Rivierası’ndaki Antibes’de doğdu. Gençlik yıllarında edebiyata olan ilgisiyle dikkat çeken Musso, annesinin çalıştığı halk kütüphanesindeki kitaplara olan merakıyla okuma alışkanlığı edindi. Fransızca öğretmeninin düzenlediği bir kısa hikâye yarışmasına katılması, yazma tutkusunu keşfetmesine ve kariyerine yön vermesine sebep oldu.

Sosyal ekonomi alanında eğitim alan Musso bir süre öğretmenlik yaptı. Ancak yazma tutkusunu takip etmeye karar vererek öğretmenlik kariyerini bırakıp tam zamanlı yazar oldu. 2001 yılında ilk romanı Skidamarink’i yayımlayan Musso, gerilim, aşk ve gizem gibi unsurları birleştiren eserleriyle büyük bir okuyucu kitlesi kazandı. Meleğin Çağrısı, Kâğıt Kız, Onu Ben Öldürdüm, Seni Bulmaya Gledim, Bellek ve Ya Sonra… gibi pek çok kitabı dilimize kazandırıldı.

- Reklam -

Orijinal adı La vie secrète des écrivains olan ve ilk defa Nisan 2019’da yayımlanan eserin arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yazarların Gizli Hayatı – Guillaume Musso | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yazarların Gizli Hayatı - Guillaume Musso

“Kendinize söylediğiniz gerçekler sadece bir kurgudan ibaretse ne yapabilirsiniz?”

Sene 1999. Nathan Fawles halk ve eleştirmenler tarafından beğenilen romanlar yazdıktan sonra birden yazarlığı bıraktığını duyurur. Kariyerinin zirvesindeyken Akdeniz`in en güzel adalarından biri olan Beaumont`ta inzivaya çekilir.

- Reklam -

2018 sonbaharı. Hevesli bir yazar ve Nathan Fawles hayranı olan Raphaël Bataille, idolünün nerede olduğunu öğrenmek için Beaumont`a gelir. Buraya gelen İsviçreli Gazeteci Mathilde Monneyde yazarın sırlarını ortaya çıkarmaya kararlıdır: Nathan Fawles neden yazarlığı bırakmıştır?

Aynı zamanda adada gizemli bir cinayet işlenir ve adaya giriş çıkışlar yetkililerce yasaklanır. Bu üç karakter yalan, suç, ihanet, tutku ve bolca yazıyla dolu bir olay örgüsünün karşıt taraflarında yer alır.

Yazarların Gizli Hayatı - Guillaume Musso
Guillaume Musso

Yazarların Gizli Hayatı Hakkında Ne Dediler?

“Fransa’nın gerilim kralı!”
–New York Times

“Musso`nun Fransa`nın en sevilen, çoksatan yazarlarından biri olması şaşırtıcı değil.”
–Harlan Coben

“Yüksekten uçan bir olay örgüsü (…), soluk soluğa bir gerilim, yazar ve okur arasında ustaca bir ayna oyunu.”
–Bernard Lehut, RTL

“Şeytani ve son derece kişisel bir gerilim. Guillaume Musso sinirlerimizle oynamaktan zevk alıyor ve biz de buna bayılıyoruz!”
–Sandrine Bajos, Le Parisien

“Edebiyata muhteşem bir övgü. İnsanda okuma isteği uyandıran bir kitap.”
–Stanislas Rigot, Librairie Lamartine on LCI

“Guillaume Musso inanılmaz bir hikâye anlatıcısı (…) Tam bir başarı hikâyesi.”
–Gérard Collard, La Griffe Noire kitapçısı, Le Magazine de la santé’de

“Yazarların Gizli Hayatı, şeytani ve son derece kişisel bir dedektiflik öyküsü.”
–Claire Chazal, Entrée Libre

Çevirisini Zeynepgül Atsız’ın üstlendiği eserin editörlüğünü ise Burak Torun yapıyor. Toplamda 222 sayfadan oluşan eser, Mayıs 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini aldı.

Guillaume Musso’nun dilimize yeni çevrilen Yazarların Gizli Hayatı adlı romanının konusunu nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Void Rivals: Robert Kirkman'dan Yeni Çizgi Roman Serisi

“The Walking Dead”in Yaratıcısı, “Transformers” ve “G.I. Joe” Evrenlerini Birleştiren Yeni Bir Çizgi Roman Yazdı

Ozon Tabakası Yok Olursa Ne Olur? İşte Cevabı

Bilim İnsanları, Ozon Tabakasının Yok Olması Durumunda Neler Olacağını Açıkladı