Zach Cregger’ın yönetmenliğini üstlendiği Resident Evil uyarlamasından ilk fragman izleyiciyle buluştu. Capcom’un ünlü korku oyun serisinden sinemaya uyarlanan yapım, önceki film ve dizilerden farklı bir yaklaşım benimsiyor.
Yönetmen Zach Cregger daha önce Barbarian (2022) ve Weapons (2025) gibi ses getiren korku filmlerine imza atmıştı. Weapons, dünya çapında 269 milyon doların üzerinde hasılat elde ederken, filmdeki performansıyla Amy Madigan En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ı kazanmıştı. Cregger bu başarılı çıkışının ardından korku türünün en ikonik oyun serilerinden birine yöneldi.
Yayınlanan ilk fragmanda tıbbi kurye Bryan (Austin Abrams) karakterinin karlı bir gecede geçen hayatta kalma mücadelesi izleniyor. Bryan, Raccoon City’ye yaptığı teslimat sırasında kendini kaotik ve ölümcül bir gecenin ortasında buluyor. Tanıtımda tipik Resident Evil zombilerinin ötesinde daha tuhaf ve korkunç yaratımlara da kısa süreliğine yer veriliyor.
Resident Evil Sinema Evreninde Yeni Bir Sayfa

Resident Evil serisi daha önce Paul W. S. Anderson imzalı ve başrolünde Milla Jovovich’in yer aldığı altı filmle sinemaya uyarlanmıştı. 2002-2016 yılları arasında yayınlanan yapımlar dünya çapında 1,2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. 2021 yılında gelen Resident Evil: Welcome to Raccoon City ise daha sadık bir uyarlama denemesi olsa da eleştirmenlerden ve izleyicilerden beklenen ilgiyi göremedi.
Cregger, kendisinden önceki yedi Resident Evil filminden etkilenmediğini belirtti. Hatta yönetmen bu filmlerin hiçbirini izlemediğini ifade etti. Polygon’a konuşan Cregger şunları söyledi:
“Bu filmi izlerken yaşayacağınız yolculuk, oyunları oynarken yaşadığınız yolculuğa benzer olacak. Ve bunun anlamı şu: Bir ana karakteri A noktasından B noktasına kadar takip ediyorsunuz ve o da cehennemin giderek daha derinliklerine iniyor.”

Yönetmen daha önceki açıklamalarında filmin “anlatısal akrobasi, zaman atlamaları veya kafa karıştırıcı bölüm yapıları” içermeyeceğini, izleyicinin “kendilerini yok etmeye kararlı bir dünyada bir ana karakterle birlikte yaya bir yolculuğa kilitleneceğini” söyledi.
Austin Abrams (Weapons, Euphoria) dışında filmin oyuncu kadrosunda Zach Cherry, Kali Reis ve Paul Walter Hauser yer alıyor. Senaryo Cregger ile John Wick: Chapter 3 – Parabellum ve Army of the Dead filmlerinin yazarı Shay Hatten tarafından birlikte kaleme alındı. Yapım Constantin Film tarafından üretildi ve Sony Pictures dağıtımını üstleniyor.
İlginizi Çekebilir: Siccin 9 Filminden İlk Fragman Paylaşıldı
İlk test gösterimlerinde olumlu tepkiler alan ve korku türüne Mad Max tarzı yaklaşımıyla yeni bir soluk getirdiği ifade edilen yeni Resident Evil filmi, 18 Eylül 2026’da sinemalarda gösterime girecek.
İşte Yeni Resident Evil Filminden İlk Fragman | İZLE

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)
Yeni Resident Evil uyarlamasından beklentilerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp üzerinden takip edebilirsiniz.
Kaynak: Polygon



Güzel görünüyor. Sinemada izlenir gibi duruyor fakat sonra ışıkları kısarlar keyfimizi kaçırırlar diye söyleniyor.