in ,

Hans Fallada’nın Kült Romanı “Kurtlar Sofrasında” Yeniden Türkçe Raflarında

Hans Fallada imzalı “Kurtlar Sofrasında” romanı, Ahmet Arpad çevirisi ile bir kez daha Türkçede. Eser, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Kurtlar Sofrasında - Hans Fallada
- Reklam -
- Reklam -

Hans Fallada’nın Kurtlar Sofrasında kitabı yeni edisyonuyla tekrar Türkçe raflarında. Ketebe Yayınları’nın Modern Dizisi kapsamında yayımlanan eser, “bir krizin destanını” anlatıyor.

Hans Fallada (1893 – 1947), 20. yüzyıl Alman edebiyatının önde gelen yazarları arasında yer alıyor. Özellikle Yeni Objektiflik (Neue Sachlichkeit) adıyla bilinen gerçekçi üslubun öncülerinden olan Fallada; dünyada ve Türkiye’de de geniş okur kitleleri tarafından tanınıyor.

Orijinal adı Wolf unter Wölfen olan Kurtlar Sofrasında, kendi dilinde ilk defa 1923 yılında yayımlandı. “Epik bir belge” olarak tanımlanan kitap, Hitler öncesi dönemin karmaşık ve gerilim dolu yıllarına kapsamlı bir bakış atıyor.

- Reklam -

Kurtlar Sofrasında – Hans Fallada | Arka Kapak Tanıtımı

Kurtlar Sofrasında - Hans Fallada

20. yüzyıl Alman edebiyatının önde gelen kalemlerinden Hans Fallada, dev romanı Kurtlar Sofrasında’da Almanya’nın Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra girdiği enflasyon krizini ve krizin darmadağın ettiği hayatları anlatıyor.

Almanlar Dünya Savaşı’ndan mağlup çıkmış, Versay Barış Antlaşması’nın korkunç şartları yürürlükte, dolar her geçen gün yükseliyor, fakirlik ayyuka çıkmış, maaşlar bir kilo havuca ancak yetiyor; fuhuş, şiddet ve kumar hiç olmadığı kadar yaygınlaşmış… Hans Fallada karakterlerini bu karanlık gerçekliğin içindeki küçük insanlardan seçiyor; okurunu ailelerin dağılışına, insanların peyderpey yalnızlaşmasına, bütün değerlerin tek tek yitirilmesine, açlığa, aşağılanmaya tanık ediyor. Ama umut vermeyi de unutmuyor Fallada. Çünkü para değerini ne kadar yitirmiş olursa olsun hâlâ aşk var, dostluk var, dayanışma var, ahlakını ve namusunu yitirmeyen; eline kan, paçalarına çirkef bulaştırmak istemeyen insanlar var.

Hans Fallada’dan bir krizin destanı. Ödüllü çevirmen Ahmet Arpad’ın titiz Türkçesiyle…

“O günlerde Berlin’de en çok rağbet gören şeydi dolar…”

- Reklam -

Toplamda 1232 sayfadan oluşan eserin tercümesini Elias Canetti, Bertolt Brecht ve Joseph Roth gibi yazarları da Türkçeye kazandıran ödüllü tercüman Ahmet Arpad üstleniyor. Kitabın editör koltuğunda Kadir Daniş yer alıyor. Eserin düzeltisi Meltem Ortakcı, kapak tasarımı Harun Tan imzalarını taşıyor.

Hans Fallada Kimdir?

1893 yılında doğan ve gerçek adı Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen olan Hans Fallada; William Shakespeare ve Friedrich Schiller okunan bir evde büyüdü. Çalkantılı bir gençlik ve yetişkinlik dönemi geçirdi. İki Dünya Savaşı’na şahitlik etti; Almanya’nın sıkıntılı günlerini yakından gözlemledi.

Hans Fallada

Orduda çalıştı, bağımlılıklarla mücadele etti, düellolara katıldı, hapishaneye ve akıl hastanelerine kapatıldı. Sosyal hayatı eserlerine yansıtma biçimindeki vuruculuk ve acımasızlıkla ön plana çıkan Fallada; 20. yüzyılın en büyük Alman yazarları arasında bulunuyor. Romanları pek çok dile çevrilen yazarın eserleri, film ve TV yapımlarına da uyarlandı.

Hans Fallada eserleri ve yazarın Kurtlar Sofrasında kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Hans Fallada ülkücülere oynamış…

  2. Avatar for aeglos aeglos dedi ki:

    Kidega’da %50 indirimde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan Yaratıcısı Favori Karakterini Açıkladı

Attack on Titan’ın Yaratıcısı Favori Karakterini ve Manganın En Unutulmaz Sahnesini Açıkladı

Elmasa Dönüşen Dev Beyaz Cüce Yıldız Keşfedildi

‘Kabaca’ Bir Katrilyon Yıl Sürecek: Ağır Ağır Devasa Bir Elmasa Dönüşen Beyaz Cüce Yıldız Keşfedildi