in

Pokémon Serisinde Devrim: Ash Ketchum 22 Yıl Sonra Bir Şampiyona Kazandı

Ash Ketchum 22 yılın ardından bir Pokémon Ligi’ni kazanmayı başardı! Alola’nın ilk şampiyonu Ash oldu.

ash pokemon şampiyon
- Reklam -
- Reklam -

Sıkı Pokémon hayranı olmayan birçok okurumuz bu habere muhtemelen, “O anime hâlâ devam ediyor muydu?” sorusuyla giriş yapacaktır. Evet, orijinal adıyla Poketto monsutâ 1997’den beri televizyon ekranlarında sevenleriyle buluşuyor. Geçtiğimiz gün ise Pokémon adına tarihi bir gündü.

Ülkemizde yeni bölümlerini takip etmek biraz zor olsa da seri tüm hızıyla yoluna devam ediyor. Anime güncel olarak şu sıralar 22. sezonuyla karşımızda.

Animenin 20. sezonundan itibaren başlayan Pokémon the Series: Sun & Moon bölümlerinde Ultra Legends alt başlıklı 22. sezon yayınlanmayı sürdürüyor. 15 Eylül 2019’da Japonya’da yayınlanan ve İngilizce adı Birth! The Alola Champion!! olan bölüm ise Ash Ketchum adına oldukça önemli.

- Reklam -

Çünkü Ash, 22 yıldır katıldığı bölge şampiyonalarında galip gelmeyi bir türlü başaramamıştı.

ash pokemon turnuva 22

Pokémon dünyasındaki bölgelerin ilki olan Kanto’da geçen şampiyonada Son 16’ya kalmış, Johto ve Hoenn’de ise çeyrek finali görebilmişti.

Ash’in Lig karnesi aşağıdaki gibi:

ash pokemon turnuva

22 yıldır 10 yaşında olan, pek çok yol arkadaşı eskiten, Pokémon evreninin önemli bir kısmını dolaşan ve burada sayısız maceraya atılan Ash için bu şampiyonluğun çok fazla şey ifade ettiğini söylemek mümkün.

Ash Ketchum daha önce Orange Islands League ve Battle Frontier yarışmalarını kazansa da bunlar kelimenin tam manasıyla bir “Pokémon Ligi” değildi.

- Reklam -

Ultra Legends 6 Ekim 2019’da Japonya’da final yapacak. Animenin yeni sezonlarına dair henüz bir bilgimiz olmasa da, serinin devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ash’in tarih yazdığı 22. sezon henüz Netflix’te yer almasa da Sun & Moon 1. ve 2. sezon (yani aslında 20 ve 21. sezonlar) şu an için Netflix kütüphanesinde yer almakta.

Pokémon

1996 yılında video oyunu olarak ortaya çıkan ve sonrasına oyunların daha fazla kişiye ulaşması için animelerle desteklenen Pokemon; bugün tek başına devasa bir endüstriye sahip. Oyuncaklarından sinema filmlerine, mangalardan kart oyunlarına ve tasolara kadar geniş bir alana yayılan ve her geçen gün markasını geliştirmekten çekinmeyen Pokémon’un macerasına daha uzun yıllar şahitlik edecekmişiz gibi görünüyor.

Siz ne dersiniz? Güncel seriyi takip ediyor muydunuz? Ash’in şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Alışılmadık Şekilde Evrim Geçiren Pokémonlar

* Pokémon Sleep ile Uykuda Oyun Dönemi Başlıyor

* Eski Bir Pokémon Antrenörünün Gözünden 8 Maddede Dedektif Pikachu Filmi

Kaynak: Cnet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Ash’in yüzüne noolmuş ya?

  2. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Ben de onu soruyorum, ne olmuş?

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Pikachu’yu kullanmadığı için kazanabildi sonunda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Iron Man Black Widow

Iron Man, Black Widow Filmi İçin Geri Dönüyor

Hakan Bıçakcı

Hakan Bıçakcı Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 6 Kitap