in ,

“Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga” Çıktı

Anime ve Manga dünyasının ünlü eserlerini, sanatçılarını, yönetmenlerini ve daha nicesini konu alan “Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga” raflarda.

tezuka dan miyazaki ye anime ve manga ust
- Reklam -
- Reklam -

Film izlemeyi herkes çok sevmesine rağmen sinemayla ilgili kitaplar herkesin ilgisini çekmez, bu nedenle de ülkemizde bu tür eserler yok denecek kadar azdır. Anime ve manga söz konusu olduğunda da durum pek değişmiyor aslında; ülkemizde hatırı sayılır derecede anime ve manga takipçisi olduğu halde bu sanatla ilgili çalışmalarmaalesef bir elin beş parmağını geçmiyor.

Anime ve manga sanatı Japon kültürünün en önemli parçalarından biri, öyle ki Japonya denildiğinde aklımıza gelen üç şeyden birinin bu iki sanat dalından biri olduğunu düşünüyorum. Diğer ikisi ise benim için sushi ve Samurai.

Özellikle 90’lı yılların başlarından itibaren Japonya’nın anime ve manga yapımlarını dünyaya ihraç etmeye başlamasıyla bu sanat dalı dünya çapında oldukça popüler hale geldi, günümüzde ise popüler kültürün bir parçası oldu diyebiliriz. Şimdi takip etmiyor olsanız bile eğer 90’lı yıllarda çocuk olmuşsanız yolunuz herhangi bir anime yada manga ile mutlaka kesişmiştir. Captain Tsubasa, Şeker Kız Candy, Dragonball, Dedektif Conan, Cobra, Top Striker, Sailor Moon, Voltran, Pokemon ve daha nicelerini anime olduklarını bilmeden yıllarca çizgi film diye seyretmedik mi? Türün takipçileri Osamu Tezuka ve Hayo Miyazaki denildiğinde eminiz saygı duruşuna geçeceklerdir. Zaten bu habere konu olan kitabımızın ismi de bu ustalara bir saygı duruşu niteliğinde: Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga.

- Reklam -

Anime ve manga sanatına ilgi duyanlar için bir başucu kitabı ve kaynakça niteliğinde olan kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:

tezuka dan miyazaki ye anime ve manga“Başlangıcından Günümüze Japon Sineması” kitabıyla başladığımız Japon kültür ve sanat dünyasındaki yolculuğumuza “Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga” kitabıyla devam ediyoruz.

Birbirinden yaratıcı, özgün örnekleriyle anime ve manga sanatı evrenine kolektif bir çalışmayla yeni bir soluk katmak amacıyla karşınızdayız!

- Reklam -

Japonya’nın dünya üzerinde adını duyurmasında büyük pay sahibi olan anime ve manganın kültürel, sanatsal evreninde birlikte yolculuğa çıkacağız. Anime ve manga hakkında merak edilen birçok sorunun cevabını arayacağız. Birbirinden özgün manga ve anime eserleri, sanatçılar, yapımcılar, yönetmenler ve daha nicesi bu kitapta sizleri bekliyor.

Güneş’in Ülkesi Japonya’nın kültür dünyasında çıkacağımız bu yolculukta, ülkece adını sıkça duyduğumuz anime ve manga sanatlarını merak edenler, başucu eseri denilecek bir kitap sizlerle!

İyi okumalar!

Gökhan Kuloğlu tarafından hazırlanan ve Japon Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen kitaba Ahmet Ziya Sekendiz, Birsen Albayrak, Ercan Gürova, Hafize Mutlu, Mustafa Emre Özgen, Olca Karasoy, Rafet Kaan Moral, Su Tunç ve Yeter Şeko da yazar olarak katkıda bulundular. Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga raflardaki yerini çoktan aldı bile. Türün meraklılarına duyurulur.

Ferdi Güçtekin

31 yaşındayım. Bankacıyım, Nişantaşı Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Evliyim ve yakında "Babalık" unvanım da gelmek üzere. Çocukluğumdan beri edebiyat, sinema ve oyun üçgeninde yaşayan bir adamım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uydurmanın İncelikleri

Türk Edebiyatı’nın Güçlü Kalemlerinden Yazarlık Tavsiyeleri: Uydurmanın İncelikleri

metro ust2

Metro: Kıyamet Sonrası Ayakta Kalan Son Kaleye Hoş Geldiniz