in ,

Violet Evergarden Filmi ile Macera Devam Ediyor

Violet Evergarden filmi sonunda çıkıyor! Kyoto Animation’ın kundaklanma ve Koronavirüs nedeniyle ertelenen yapımı, hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Violet Evergarden filmi
- Reklam -
- Reklam -

Violet Evergarden filmi geliyor! 2018’de 13 bölümü ve 1 bölüm OVA’sı, 2019’da 1 anime filmi olan yapım, uzun süredir beklenen yeni filmine sonunda kavuşuyor.

Takipçilerinin hatırlayacağı üzere geçen sene Kyoto Animation stüdyosu kundaklanmıştı. Bu sebeple stüdyodan çıkacak birçok yapımın yayın tarihi gecikmişti. Aradan geçen bir yıl boyunca şirket kendini toparladı. Violet Evergarden için beklenen filmin çıkış tarihi bu olaylar nedeniyle 24 Nisan 2020 olarak açıklanmıştı. Ancak devam eden Koronavirüs pandemisinden dolayı bir kez daha ertelenmişti.

Violet Evergarden filmi 2020

- Reklam -

Anime hastane odasında başlar. Savaş bitmiştir. Gözlerini hastane odasında açan Violet, zamanının çoğunu birlikte geçirdiği, ona her şeyi öğreten ve omuz omuza savaştığı Binbaşı Gilbert’in nerede olduğunu sorar. Kendisini ziyarete gelen Yarbay Hodgins, Binbaşı Gilbert’in ricası üzerine geldiğini ve ona eşlik etmesi gerektiğini söyler.

Violet savaş bittiği için artık gündelik hayata alışmak zorundadır. Bu nedenle bir süre sonra yazman (ya da animedeki adıyla Otomatik Hafıza Bebeği) olarak çalışmaya başlar. Yazmanların görevi mektup yazmaktır. Ama öyle basit bir şekilde değil; müşterinin istediği şekilde tüm duygu ve düşüncelerini mektuba en güzel şekilde aktaranlardır yazmanlar. Violet bu yolda pek çok insanın duygularıyla ve sevginin farklı şekilleriyle karşılaşır. Böylece her bölüm farklı bir mektup ve farklı bir hikâyeyle devam eder.

Violet Evergarden Fragmanı | Türkçe Altyazılı İZLE

YouTube video

Daha önce hiç mektup yazdınız mı? Peki mektup aldınız mı? Mektuplar günümüz e-postalarına ve mesajlarına benzemez. Günlerce, aylarca belki de yıllarca beklersiniz. O bekleyiş çok değerlidir. Mektuba dokunmak ve kokusunu almak çok güzel bir duygudur. Hele güzel yazılmış bir mektupsa çok duygulanır insan. Kyoto Animation da bu hisleri izleyiciye çok güzel aktarmıştır. Violet Evergarden sadece mektupları ve konusuyla değil görsel şöleniyle de mükemmel bir animedir. Bu nedenle kaliteli bir görüntüyle izlemeniz tavsiye edilir. Özellikle de animenin müzikleri bağımlılık yapan türdendir.

- Reklam -

Peki yeni filmin konusu neyi anlatıyor? 2018’de yayınlanan 10 bölümlük animenin devamı olan film, ona sevgiyi öğreten Gilbert’i unutamayan Otomatik Hafıza Bebeği Violet’in maceralarını anlatmaya devam edecek. Bir gün, Binbaşı Gilbert’i unutup hayatına devam etmesi gerektiğini söyleyen ağabeyi Dietfried ile tanışır. Ama bu isteği Violet için imkansızdır. Kısa bir süre sonra Violet, genç bir müşteriden bir telefon alırken, postane deposunda adresi olmayan bir mektup bulur. Savaş için bir “araç” olarak kullanılan genç bir kız yaşamayı öğrenir. Yanık izleriyle, Binbaşının gerçek duygularını hissetmek için geçmişine geri döner.

Violet Evergarden anime

Violet Evergarden yeni filmi 18 Eylül 2020‘de çıkacak. Yapıma ait önceki işler Netflix Türkiye‘de bulunuyor. Ancak şu an için yeni filmin de platformda yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Violet Evergarden filmini bekliyor musunuz? Daha önce yayınlanan bölümleri nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı paylaşmak için Kayıp Rıhtım Forum‘a uğramayı unutmayın.


* Aksiyon Sahneleriyle Tatmin Edecek 20 Anime Önerisi

Metin Kibar

1994 yılında Konya’da doğdum. Çocukluğumdan beri animeleri seviyorum. Shinsekai Yori’deki “Hayal gücü her şeyi değiştirmeye kadirdir,” fikrine katılıyorum. Animeler hakkında yazarak diğer anime hayranlarına ulaşmak beni mutlu ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender The Legend of Korra

Avatar: The Last Airbender Yaratıcıları, Korra’yı Neden Sinirli Bir Genç Olarak Tasarladı?

Madonna

Madonna, Kendi Biyografisini Filme Çekecek