in

Beyni Olmayan Tuhaf Canlı Blob Sergilenecek

Beyne ve bir sinir sistemine sahip olmamasına rağmen zeka gerektiren birçok görevi başaran Blob, Paris’te bir hayvanat bahçesinde sergilenmeye başlayacak.

blob sergi
- Reklam -
- Reklam -

Bugün Paris Zooloji Parkı, süper garip bir organizmayı barındıran türünün ilk örneğini sergilemeye başlayacak. Blob adını verdikleri, parlak sarı cıvık bir madde. Jelatinimsi, amip benzeri canlının 720 cinsel organı var. Buna karşın beyni, midesi ve gözleri yok ama tıpkı bir hayvan gibi yiyecek aramak ve bir labirentte yolunu bulmak için yeterince akıllı.

Paris’teki Fransız Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nin müdürü Bruno David, Blob’un bugün dünyadaki en olağanüstü şeylerden biri olduğunu ve milyonlarca yıldır burada olmasına rağmen hâlâ tam olarak ne olduğunu bilmediğimizi söyledi.

Blob Ne Mantar, Ne de Tam Anlamıyla Bir Hayvan

Biyologlar tarafından henüz sınıflandırılmayan Blob, şu an için ne mantar ne de bir hayvan. Blob yapraklar ve kütüklerde yaşıyor. Onlardan besleniyor ve insanlara zararlı değil. Ayrıca Blob, yulaf ezmesinin de büyük bir hayranı ve bilim insanları kahvaltıyı canlının zekasındaki etkilerini test etmek için yıllardır kullanıyor. 2010’da araştırmacılar, Tokyo şehrini temsil etmek için yulaf ezmesi kullandılar ve yaratığın kentin demir yolu sistemi gibi nasıl organize olduğunu gösterdiler.

- Reklam -

Cıvık maddeler incelemek için inanılmaz yaratıklar. Beyinleri olmamasına rağmen labirentlerde en kısa yolu bulmak, dengeli beslenmek, yiyeceğin kalitesi ve risk oranını hesaplamak gibi zekice işlemleri yerine getirebiliyorlar.

- Reklam -

Bilim insanları bunları nasıl yapabildiklerinden emin değiller. Çünkü vücutlarına ne yapması gerektiğini söyleyen bir sinir sistemine sahip değiller. Bazıları, sinyalizasyonun elektriksel sinyalleri kullanabileceğini ya da iletişim kurmak için dalları boyunca dalgalar gönderebileceğini öne sürüyor. Yeni bir makale henüz bilinmeyen bir sinyal molekülünün yaratığın karmaşık davranışlarından büyük olasılıkla sorumlu olduğunu göstermişti.

Canlının adı, 1958 tarihli bilimkurgu yapımı The Blob’tan geliyor.

YouTube video

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ghostbusters Bill Murray

Ghostbusters 2020’nin Çekimleri Tamamlandı

Doctor Strange

Doctor Strange 2 Senaristi Belli Oldu