in

Mısır’da Yeni Antik Tabutlar Bulundu

Mısır’ın Luksor kentinde, çok iyi korunmuş şekilde yirmiden fazla antik tabut keşfedildi. Tabutların oldukça önemli isimlere ait oldukları düşünülüyor.

Antik
- Reklam -
- Reklam -

Mitoloji, piramitler, gizemli tabutlar ve dahası. Mısır toprakları tarihiyle her zaman mistik bir bölge olmuştur. Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir keşifle ülkenin Luksor kenti yakınlarında, 20’den fazla antik tabut buldular.

Parlak renkli süslemeleri hâlâ gözlemlenebilen tabutlar, Nil Nehri’nin Batı yakasında, Asasif’teki Theban kabristanında ortaya çıkarıldı.

Mısır Antik Eserler Bakanlığı yapılan keşfi, son yıllarda en büyük ve en önemlilerden biri olarak nitelendirmekten geri durmadı.

- Reklam -

19 Ekim 2019 tarihinde yapılacak konferansta yapılan keşif hakkında daha fazla detay açıklanması bekleniyor.

Bulunan Tabutlar Oldukça İyi Şekilde Korunmuş

Ahşap tabutların çok iyi şekilde korunduğunu dile getiren bakanlık, buluntuların kraliyet soyu gibi soylu isimlere ait olduğunu iddia ediyor.

Krallar Vadisi’ne yakın olan Asasif’teki mezarların birçoğu, antik Mısır’ın Geç Dönemi’nden (M.Ö. 332-664) kalma. Bunlara ek olarak Mısır’ın 18. Hanedanlığının Yeni Krallığı’nın ilki olan, ünlü firavunlar Ahmose, Hatshepsut, Thutmose III, Amenhotep III, Akhenaton ve Tutankhamun’u da içeren mezarlar da var.

- Reklam -

Mısır Antik Eserler Bakanlığı geçtiğimiz hafta arkeologların Luxsor’un Batı Vadisi’nde eski bir sanayi bölgesi keşfettiklerini açıkladı. Bölgede tarihleri 18. Hanedanlığa dayanan birçok çanak çömlekle gömü odasına konulan eşyalar bulundu.

Ahşap tabutların bulunduğu bölge olan Luksor, antik bir Mısır şehri olarak anılan Thebes’in kalıntılarının üzerine kurulduğu için bu tip keşiflerin yapılması şaşırtıcı değil.

Bölge her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Görünen o ki yeni bulunan tabutlar hakkındaki detaylar öğrenildikçe bölgedeki turizm kaynakları da ciddi şekilde etkilenecek.

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jean Stafford

Jean Stafford Bütün Öyküleriyle Türkçede

Edward Norton

Edward Norton, Sinema Zincirlerini Eleştirdi