in

Edward Norton, Sinema Zincirlerini Eleştirdi

Edward Norton, Steven Spielberg’ün Netflix hakkındaki düşüncesine karşı çıktı. Norton, sinema zincirlerinin sektöre daha büyük zarar verdiğini düşünüyor.

Edward Norton
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in sinema salonlarına zarar verdiğini düşünenlerden birisi de Steven Spielberg. Edward Norton ise verdiği röportajda böyle düşünmediğini belirtti. The Daily Beast’le yaptığı sohbette sinemayı yok edenin, büyük sinema salonlarının ta kendisi olduğunu söyledi.

Ona göre seyircinin sinemaya gitme sebebi, salonlarda yüksek kalitede görüntü ve ses sistemiyle buluşmak istemesi. Ancak dünyanın her yerinde bu mümkün olmuyor.

Norton, tanıdığı birçok film yapımcısının ABD’deki sinema salonlarının % 60’ından fazlasının, projeksiyonlarını anlaştıkları aydınlatma miktarının yarısı kadarında kullandıklarını belirttiklerini anlattı. Kötü ses ve loş ışıklandırmadan kendisi de rahatsız. Norton, insanların bu yüzden salonlara gitmekten vazgeçtiğini düşünüyor.

- Reklam -

Büyük Sinema Salonlarının Kalitesi Eleştiri Aldı

Ünlü oyuncu ayrıca, sinema salonlarının insanlara beklediklerini vermeye başladığında, seyirci çekebileceğini de iletti. Seyircinin, evinde yaşayamayacağı bir deneyim yaşaması gerektiğinin üzerinde durmaktan çekinmeyen Norton; insanların, ışıklandırmayı yetersiz bulduklarında salon müdürüne kadar çıkıp paralarını geri almalarını istemelerine dair bir espri de yaptı.

Norton, kötü olduğunu söylediği bu deneyimi bizzat yaşamış. Captain Marvel’ı gösteren salonlardan birinden pek de memnun kalmadığını anlatıyor.

- Reklam -

Kendisinin bu çıkışı, gerçekten de Steven Spielberg’le çatışıyor. Spielberg, Netflix’in sinema salonu deneyimine zarar verdiğini söylemekle kalmamış, Netflix yapımlarının Oscar Ödülleri’nde yer almaması gerektiğini de savunmuştu. Edward Norton ise Netflix’in, sinema deneyimini iyileştirmek için sinema salonlarından daha çok çalıştığı kanısında. Bu konuda Netflix’i savunurken Roma filmi örneğini veriyor. Netflix yapımı olan Roma, siyah beyaz çekilmiş bir İspanyol filmi. Norton, böyle bir yapıma o kadar yatırım yapıp dünya çapındaki seyircilerin onu izlemesini sağlayan Netflix’i takdir ediyor.

Dijital yayın platformlarıyla sinema salonları arasındaki çekişme sürecek gibi gözüküyor.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sinema biletleri çok pahalı ama kalite dersen sıfır. Yok mısır yok kola…Şu perdeleri bi değiştirin yahu.

  2. Avatar for Midkemian Midkemian dedi ki:

    Sinema salonlarını bitiren nasıl Netflix olabilir? Sinemaya gelen film Netflix’e aynı dönemde gelmiyor, Netflix’e gelen orjinal film sinemaya gelmiyor. Sinemada gösterilen filmler arasından seçiyoruz, Netflix’teki filmler arasından seçiyoruz ve izliyoruz. Durum filmlerin kalitesiyle de ilgili değil aslında, evlerdeki TV boyutları hızla artarken sinema salon perdeleri hep aynı kaldı. Salonlarda projeksiyonların belli oranda dağıttığı ve keskinliğini düşürdüğü film, TV’de göz acıtan kalitede izlenebiliyor. Sinemaya kadar gidip, ücret de ödeyip izlemenin tek olayı IMAX kalitesini tecrübe etmek veya sinemayı ortalama takip eden kitlede popülerlik kazanan filmi diyaloglara gündem edebilmek olabilir. Buna yakın gelecekten en güzel örnek Joker filmi, gündemi kaçırmamak adına gidip sinemada (benim için normal salonda) izledik. Çok başarılı bir film olarak görmeme rağmen gündem oluşturulmasa pekala 3-5 ay beklenip evde izlenebilecek bir filmdi. Maleficent için sinemaya gitmeyeceğim, Dark Fate’i IMAX’te izleyeceğim mesela.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antik

Mısır’da Yeni Antik Tabutlar Bulundu

Bitki

Bir Bitki İlk Defa Özçekim Yaptı