in

The New York Times Ön Sayfasını Covid-19’dan Hayatını Kaybedenlere Ayırdı

The New York Times gazetesi bugün ön sayfasının tamamını ABD’de Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren insanlara ayırdı.

The New York Times Covid-19 Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Amerikanın köklü günlük gazetelerinden The New York Times bugün tarihe geçecek bir gazetecilik olayına imza attı. Gazete, ön sayfasının tamamını Covid-19 salgınında yaşamını yitiren vatandaşlarına ayırdı. Amerika Birleşik Devletleri, dünya çapında şu anda salgından en çok etkilenen ülkeler arasında zirvede.

Geçen yılın son ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ilk birkaç ayında pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını, 21. yüzyılın en büyük felaketi olarak etkisini sürdürüyor. Bugün itibarıyla dünya genelinde 5.4 milyon insan Covid-19 hastalığından enfekte olmuşken dünya çapında hayatını yitirenlerin sayısı ise 344 bini geçti.

Koronavirüs, ortaya çıktığı günden bu yana neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde kendisini gösterdi. Çin, İran, İtalya derken salgın kendisine merkez olarak ABD’yi buldu. Şu sıralar Güney Amerika kıtasında da hızla yükselen virüs, ABD’de toplam 1.6 milyon insanı hasta etmiş durumda. Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı ise 98 binden fazla.

- Reklam -

Ülkenin en köklü gazetelerinden The New York Times, ölü sayısı 100 bini bulmak üzere olan ABD’de, yaşanan ölümlerin 1000 tanesini gazetelerinin ilk sayfasında yer vererek ciddi bir adım attı.

The New York Times: “Onlar Sadece Listedekilerden İbaret Değil. Onlar Biziz.”

Gazetecilik tarihine geçecek bu sayfanın manşetinde 100 bine yaklaşan ölü sayısı yer alıyor. İsim listesine geçmeden hemen önce, sol üst başlıkta ise: “Onlar sadece listedekilerden ibaret değil. Onlar biziz.” cümlesi yer alıyor.

- Reklam -

24 Mayıs 2020 tarihli sayısıyla The New York Times, tüm dünyada yeni normalin, kontrollü gevşemelerin konuşulduğu şu günlerde insanların tedbiri elden bırakmamaları için önemli bir hamle yapıyor.

ABD salgın boyunca gerek Başkan Donald Trump’ın politikaları, gerek ülkesinin sağlık sistemi ile oldukça ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

ABD Koronavirüs

Ülkede en fazla vaka ve can kaybı ise New York’ta gerçekleşti. New York şehri 350 binden fazla vakaya ve Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 29 binden fazla insana ev sahipliği yapıyor.

Gazetenin paylaştığı ön sayfa görselinin büyük haline buradan ulaşmanız mümkün.

Peki The New York Times gazetesinin bu anlamlı sayfası hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* İdrak Abbasov: “Demokrasiden Diktatörlüğe Geçen Bir Ülkede 20 Yıldan Fazla Gazetecilik Yaptım”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Madame Web

Madame Web Filmi ile Spider-Man Evreni Genişliyor

Studio Ghibli Netflix

Studio Ghibli ve HBO Max İş Birliğine Woody Allen İlham Olmuş