in

Power Rangers En Büyük Düşmanıyla Yüzleşiyor

Power Rangers evreninin en güçlü yaratığı çizgi romanlara dahil oluyor. Dark Specter, çizgi dizilerden daha korkunç bir kozmik hikâye ile kahramanların karşısına çıkıyor.

Power Rangers en büyük düşmanı
- Reklam -
- Reklam -

Dünyayı uzun süredir uzaylıların istilasından korumayı başaran Power Rangers ekibi şimdiye kadar karşılaştıkları en güçlü düşmanla savaşmak üzereler.

Power Rangers en son karşılaştıkları robotik yaratık olan Empyreal karşısında yenilmiş ve ekip dağılmanın eşiğine gelmişti. Empyreal’ler geçtikleri dünyaları yakıp yıkmaya devam ederken Omega Rangers onları durdurmayı başaramamışlardı. Fakat acımasız Empyreal’ler çok daha acımasız bir varlık olan, efendileri Dark Specter’ın basit birer gölgesi. Bu güçlü kötüyü daha önce çizgi romanlarda kısaca görsek bile geçmişine ve görüntüsüne dair herhangi bilgi verilmemişti.

Frank Gogol, Simone Ragazzoni, Igor Monti, Sabrina Del Grosso ve Ed Dukeshire ekibinin kaleminden çıkan Power Rangers Unlimited: Edge of Darkness ilk sayı bizlere Dark Specter’ın aslında kim olduğu anlatacak. Eser, BOOM! Studios tarafından yayımlanıyor.

- Reklam -

Power Rangers en büyük düşmanı

Edge of Darkness, Empyreal’ler tarafından çoktan harap olmuş Hartunia gezegeninde açılıyor. Phantom Ranger harabelerin arasında tek başına dolanırken aynı zamanda yıkımın büyüklüğünü Zordon’a raporluyor. İkili arasında neler olduğunu bilmesek de konuşmalarından uzun zamandır birlikte çalıştıkları anlaşılıyor. Phantom Ranger, Hartunia yıkıntılarında ilerlerken aslında durumun ne kadar ciddi, düşmanın ne kadar acımasız olduğunu görüyoruz. Fakat Phantom Ranger bir noktada duraksıyor. Yüzyıllar öncesinden tanıdığı korkunç bir manzarayı görmenin huzursuzluğunu hissediyoruz. Zordon’u arayıp gördüklerini söylediğinde onu bu kadar rahatsız eden şeyin ne olduğunu anlıyoruz. Dark Specter’ın sonunda uygun bir beden bulduğunu ve kozmosun öteki tarafından evrenlerine geçiş yaptığını söylüyor. Böylece Power Rangers ekibinin en korkulu rüyaları gerçeğe dönüşüyor.

Power Rangers ve En Büyük Düşmanı: Dark Specter

Power Rangers çizgi dizilerinde Dark Specter genellikle güce aç bir tiran olarak resmedilmişti. Eski çizgi roman anlatılarına göz gezdirildiğinde aslında bu canavarın varlığının bundan daha büyük olduğu rahatlıkla görülüyor. Dark Specter aslında tüm evrene yayılmış kötülüğün, yıkımın ve ölümün enerjilerinin toplamından var olan kozmik bir varlık. Böylelikle Phantom Ranger’ın gördüğü şey ile neden bu kadar dehşete düştüğü daha da anlam kazanıyor.

- Reklam -

Power Rangers en büyük düşmanı Dark Specter

Fakat Dark Specter kendi aleminden Power Rangers’ın bulunduğu aleme uygun bir beden olmadan geçmesi imkansız. Yüzyıllar öncesinde bu geçişi bir kez daha denemiş fakat Phantom Ranger tarafından engellenmişti. Genç bir kız olan Rita’nın bedenini ele geçirmeye çalışırken Phantom Ranger Lady Fienna’nın yardımıyla kızın bedenini ele geçirilemeyecek şekilde değiştirmişti. Böylelikle kozmik kötülüğün bu evrene geçişi engellenmişti. Fakat şimdi Dark Specter çoktan evrene ayak basmış ve peşinde yıkımla ilerlerken her şey çok daha zor. Omega Rangers Empyreal’leri bile durdurmayı başaramamışken, evreni böylesi bir kötülükten nasıl koruyacaklar?

Siz Power Rangers Unlimited: Edge of Darkness çizgi romanını okuma fırsatı buldunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki 2. Sezon Onayı

Loki 2. Sezon Onayı Geldi: Kurnazlık Tanrısı Maceralarına Devam Ediyor

Aç Şunu - Saadat Hasan Manto | Haftanın Kitabı #182

Aç Şunu – Saadat Hasan Manto | Haftanın Kitabı #182