in

Thanos vs Juggernaut: Dövüşü Kim Kazanır?

Marvel evreninin en güçlü karakterlerinden Çılgın Titan Thanos ve durdurulamaz Juggernaut. Yumrukların kapıştığı bu eski usul savaştan hangisi galip çıkar?

Thanos vs Juggernaut
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman kariyerleri boyunca güçlerini defalarca kez kanıtlamış olan Thanos ve Juggernaut,  birçok kahramanın son gördüğü yüzler olmuştur. Fakat bu ikili karşı karşıya gelselerdi sonuç ne olurdu? Thanos dağları yerinden oynatan Juggernaut’a yenilir miydi yoksa sonsuzluk eldiveni olmadan bile çoğu kahramanı indiren Thanos Cain Marko’yu yere serebilir miydi?

Uzun zamandır X-Men serisini takip edenler Juggernaut’ın en azılı düşmanlardan biri olduğunu hatırlayacaktır. Geçen yıl Fabian Nicieza ve Ron Garney’in elinden çıkan yeni Juggernaut serisinde Cain’in güçlerini insanlara yardım etmek için kullandığını görmüştük. Şimdiye kadar ek yaptığı önüne çıkan her şeyi yakıp yıkmak olan bir karakter için bu durum her ne kadar kolay olmasa da, Cain’in aydınlık tarafa geçmek için çabaladığını görmüştük. Hızını aldığında hiçbir saldırının işlemediği bir zırhı ve mistik bir taş olan Cyttorak’ı elinde barındırdığında ise akıl almaz bir güce sahip olduğunu biliyoruz. Hatta bir çizgi romanda Thor’un efsanevi çekici Mjolnir’in hasarına karşı koyabilmişti. Bütün bunlardan bahsedildiğinde Durdurulamaz Juggernaut’un adının hakkını verdiğini düşünmemek elde değil.

Thanos vs Juggernaut

- Reklam -

Ringin diğer köşesinde ise evrenin yarısını tek bir parmak şıklatmasıyla yok etmiş olan Thanos var. Sonsuzluk Eldiveni‘nin kendisine inanılmaz bir güç verdiği doğru, fakat eldiven olmadan bile Thanos oldukça güçlü. Kendisi Jim Starlin tarafından yaratıldığından beri Marvel karakterlerinin başına sayısız bela açmış durumda. Süper gücü, zehirlere karşı doğal bağışıklığı ve muhteşem taktikleri sayesinde Çılgın Titan oldukça tehlikeli bir düşman olarak bekliyor. Kurduğu galaksiler-arası ordusu sayesinde evrenin dört bir köşesinde acımasızlığı ile nam salmış durumda. Dahası öğrendiği mistik sanatlar konusunda da kendisine birkaç hamle katmış bulunuyor.

Peki hangisi güçlü? Thanos mu? Juggernaut mı?

Her iki karakterin de kendisine göre oldukça kuvvetli yanları bulunsa da karşılaşmanın nasıl geçeceğini öngörmek için iki karakterin de karşılaştıkları kahramanla nasıl baş ettiklerini incelememiz gerekecek. Bu karakterimiz ise Yeşil Dev Hulk’tan başkası değil elbette.

Siniri kadar gücü de sınırsız olan bu Hulk çizgi romanları boyunca Juggernaut ve Thanos ile karşı karşıya gelmişti. Birisinin gama ışınlarıyla mutasyona uğramış saf kastan oluşan Hulk’ı yere serdiğine inanılması güç olsa da, Çılgın Titan bunu gerçekten başarmıştı. Jim Starlin tarafından yazılan Thanos vs Hulk serisinde Sonsuzluk Eldiveni’ni takmıyorken Yeşil Dev’i yere serdiğini görmüştük. Diğer yandan 2020 yılında yayınlanan Juggernaut serisinin ikinci sayısında ise Hulk ve Juggernaut kapışmasında, Yeşil Dev’in Cain’i yaprak gibi savurduğuna şahit olmuştuk.

- Reklam -

thanos hulk

Hulk ile karşılaşmaları göz önüne alındığına Thanos’un Juggernaut karşısında oldukça rahat bir galibiyet alacağını görebiliyoruz. Dahası taktiksel zekasının getirdiği üstünlüğü mutlaka kullanacaktır. Cain’in Thanos karşısında öyle kolay kolay pes etmeyeceğinden eminiz fakat tekrar dizlerinin üzerine çökmesi ise sadece an meselesi olacaktır.

Siz Thanos ile Juggernaut kapışmasının nasıl sonlanacağını düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crown 5. ve 6. Sezon Olivia Williams

The Crown 5. ve 6. Sezonlarında Olivia Williams, Cornwall Düşesi’ne Hayat Verecek

Shadow and Bone 1. Sezon İncelemesi

Shadow and Bone 1. Sezon İncelemesi: Çerezlik Bir Uyarlama Daha