in ,

Ayarsız Dergi 58. Sayısı Okurla Buluştu

Ayarsız Dergi 58. sayısı ile okurla buluştu. Aylık fikir, kültür, sanat ve edebiyat dergisi Ayarsız’da, Kayıp Rıhtım’dan da kitap önerileri yer alıyor.

Ayarsız Dergi - Aralık 2020
- Reklam -
- Reklam -

Ayarsız Dergi yeni sayısı ile okurla buluştu. Aylık Fikir, Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi, 2020’nin son ayında 58. sayı ile raflarda. Dergi, Süleyman Çobanoğlu’nun cevabı meçhule giden bir sorusuyla karşımıza çıkıyor: “Acır bir şey içimde bu göğsüme ne kattın…” Geçen ay olduğu gibi, Kayıp Rıhtım da kitap önerileriyle Ayarsız’da ufak bir köşeden sizlere sesleniyor.

İlk sayısını Mart 2016’da yayımlayan ve o tarihten günümüze, “Hâlet-i Ruhiyemiz: Ayarsız” diyerek yayına devam eden dergi; yeni bir sayı ile bizlerle. Bu sayıda da, tıpkı bir önceki sayıda olduğu gibi sizler için 7 kitap tavsiyesinde bulunduk.

Yayın Yönetmenliğini M. Ragıp. Vural’ın, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünün Mehmet Parlar’ın üstlendiği dergi, 5 yıldır raflarda yer almaya devam ediyor.

- Reklam -

Derginin yeni sayısında yine birçok öykü, şiir, düşünce yazısı ve söyleşi yer alıyor. 48 sayfalık derginin arka kapağında Yolların Sonu adlı şu şiir yer alıyor:

“Ey doğunun alnımı serinleten rüzgarı!
Ey karanlıkta bana arkadaşlık eden ay!
Arzularım bir oktur, aşar ulu dağları,
Düştüğü yer uzakta “DİLEK” adlı bir saray.”

Ayarsız Dergi 58. Sayı Konukları Kimler?

Ayarsız Dergi - Aralık 2020

“Alçak tepeleri aştık yüksek yayları geçtik, tükenmiş şehirleri arkamızda bırakıp iki kişinin kuruyabildiği bir aşkın nişanesini de yanımıza alıp krizantemlere selam durduk, ardımıza bakmaktan yeğdir deyip önümüze baktık, çocukluk hep aynı atlıkarıncanın sırtında asılı kalmaktı deyip karanlıktan bir hayat çıkarmayı başardık,” diyen Ayarsız, okurlarını umutlu bir okuma serüvenine davet ediyor.

- Reklam -

Ayarsız’ın Aralık 2020 tarihli 58. sayısında Hakan İlhan Kurt, Mehmet Parlar, Rıdvan Yıldız, Ergün Mamedov, Ebrar Barut, Muharrem Turgut şiirleriyle; Veysel Gökberk Manga, Ahmet Turan Tiryaki, Metin Savaş, A. Serkan Selay, Yeşim Monus, Bing Xin (Çev.: Gözde Karakaş), Göktürk Ömer Çakır, Mustafa Ulusoy, Gökçe Güneyoğlu, Mustafa Oğuz Bayat, Volkan Ekiz, Savaşkan İlmak, Birsen Karaca, Tayfun Çelik, Özay Erdem, Serap Kılınçoğlu, Ali Duymaz, Arzu Demir, Ali Akar, Ahmet Balcı, Zühal Karakoç Dora, Mustafa Yiğit, Ayşegül Atılgan, Zeynep Arpacı, Merve Sevde Selvi, Fırat Köklen, Alparslan Koçak, Ayyüce Gökçen Uz, Hüseyin Tunçay, M. Hayati Özkaya, Ahmet Kubilay yazılarıyla; Burak Süme “Belkıs Özener”, Mehmet Yusuf Savaş ise “Ahmet Yılmaz” söyleşileriyle yer alıyor.

Kayıp Rıhtım olarak biz de 7 kitaplık bir tavsiye listesi ile karşınızdayız.

Ayarsız’ı çevrim içi ortamdan ya da dergi satan pek çok noktadan temin etmeniz mümkün.

Peki siz Ayarsız’ı takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Azizler Fragmanı Netflix

Azizler Fragmanı: Engin Günaydın ve Haluk Bilginer’li Netflix Filmi Yolda

Orhan Pamuk Eğitim Sistemi

Orhan Pamuk, Eğitim Sistemi Hakkındaki Açıklamaları ile Gündemde