in

CosmicZion Zine #4’te Arap Mitolojisinden Ay Tanrısı “Hubel” Var!

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’ın 4. sayısı bu defa Arap topraklarına uzanıyor! Ay tanrısı ve baş put “Hubel” temasıyla CZZ #4 raflarda!

CosmicZion Zine 4
- Reklam -
- Reklam -

Kutsal vadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh CosmicZion Zine (czz), bu kez Arap Ay Tanrısı ve baş putu Hubel işbirliğiyle 4. defa çıktı.

CosmicZion Zine, her sayısı farklı bir coğrafyanın mitolojisine ait bir tanrı ya da tanrıçaya ithaf edilen son derece mitolojik, bir o kadar fantastik ve yeri geldikçe de uzay fanzini. “Kutsal vaadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh” sloganıyla 2017’nin başından beri yayın hayatında olan czz, Temmuz 2017 sayısında Arap Mitolojisini işledi. Bundan önceki ilk üç sayısında ise czz sırasıyla Atlas, Odin ve Kibele’yi konuk etmişti.

İslamiyet’ten önce Arabistan’da yaşanan sosyal ve dini hayata dair içeriklerin öne çıktığı czz-4, sayının atfedildiği Arap Ay Tanrısı Hubel’in yanı sıra Al-ilah’ın üç kızı El-Lât, El-Uzzâ, El-Manât başta olmak üzere Arap Mitolojisi’nin tanrı ve tanrıçalarına da yer vermekte.

- Reklam -

CosmicZion‘ın Hubel dolu dördüncü sayısında temmuz ayı gök olaylarını anlatan Cosmic Uzay Takvimi var. Ayın hangi gününde, hangi gezegen, nerede olacak diye merak ediyorsanız, czz size söyleyecek. Cosmic Efsane Servisi (CES), geçen sayı bir İran Efsanesi olan “Şarap Efsanesi”ni sizlere sunmuştu. Bu kez Kürt Destanı “Lur da Lur”u yazdı. Cozmik Uzay İstasyonu Son 2 Sayfa Bilgileri sayfasında ise birçok merak konusuna açıklık getirildi. Sayfanın merakları gideren başlıkları şöyle: Uzay Kokar mı, Sovyet Uzay İstasyonu: Mir, Astronominin Doğuşu ve İlk Rasathane, Ay’da Tuvalete Gitmek, Kehanet Sanatı ve Kâhinlik, SSCB ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Soğuk Savaş Dönemi Uzay Yarışı.

İnanır mısınız? Bu sayı czz’de Johann Wolfgang von Goethe de yazdı!

Cosmic bilgili yazılar Nida Seda Küçükşahin, Burak İpek, Alev Özkiraz, Oçokoçive Ahmet Soykarcı’dan geldi.

Cosmic fantastiklikler Onur Selamet, Elif the Cosmic, Oçokoçi, Gökmen Akça, Can Küçükoğlu ve Atakan Güngör’den geldi.

Cosmic çizilerde ise czz’de Seungyepark, Akın Altınyıldız, Cansu Dinç, Necip Can Karakuş, Şeymanur Sarıkaya, FurkanDusk ve Ceren Bulbun ile karşılaşacaksınız.

- Reklam -

Kapak ve arka kapak Hubel’lerine ise, Marşandiz Fanzin‘den ve Öykü Seçkisi‘nden de hatırladığımız cosmic çizimleriyle Aslı Ekim eşlik ediyor.

Peki Nereler Cosmiclendi?

ALSANCAK
Kolektif 1936 Cafe
Tiryaki KEDİ Cafe
Şirin Baba Çay Evi
Tenten Alsancak
Yakın Kitabevi / İzmir
No 18 Coffee

BORNOVA
İkinci Eskiciler

KARŞIYAKA
Pan Kitapevi
Kırmızı Kedi Kitapevi
Smyrna Kitapevi

CZZ #4 çok yakında başka şehirlerde de olacak!

CosmicZion Zine’in beşinci sayısında hangi ülkenin tanrı ya da tanrıçasına gideceğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları takip etmeyi unutmayın!

Twitter: CosmicZion
Facebook: CosmicZion Zine
Instagram:
CosmicZionZine

Görüşlerinizi belirtmek ya da çalışmalarınızı göndermek istiyorsanız, işte iletişim adresi: [email protected]

Daha önceki sayıları çevrimiçi olarak okumak istiyorsanız da buraya tıklamanız yeterli.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

roman kahramanlari 31

Roman Kahramanları’nın Yeni Sayısında “Bilimkurgu ve Fantastik Roman Kahramanları” Var

doctor who jodie whitaker

Efsane Dizi Doctor Who’nun 13. Doctor’u Belli Oldu!