in

OT Dergi Ofisi Soyuldu: “Yaptığımız Her Şey Gitti”

OT Dergi ofisi soyuldu. Hırsızlar dergiye ait arşivlerin bulunduğu hard diskler dahil pek çok materyali çalarak ortadan kayboldu.

Ot Dergi
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’de dergicilik anlayışını değiştiren mecralardan birisi olan OT Dergi ofisine hırsız girdi. OT’un Nişantaşı’nda bulunan ofisine giren hırsız, dergiye ait harici hard diskleri çaldı.

OT dergisi editörü Faruk Kaya’nın ilk açıklaması, “Aletlerden çok içindeki bilgilerimiz önemli. Yeni sayımızı elle de olsa çıkaracağız. Kâğıt kalemle çizerek bile olsa yeni sayımızı çıkaracağız,” yönünde oldu.

OT Dergi ofisine giren iki hırsız, dolaplarda bulunan 4 taşınabilir, 1 harici hard diski, 1 fotoğraf makinesini, 1 bilgisayar ekranını çalarak ortalıktan kayboldu. Yüzleri giydikleri kıyafetin kapüşonu ile kapatılan şüphelilerin görüntüleri, güvenlik kameralarına da yansıdı.

- Reklam -

Şüphelilerin Hırsızlık Görüntüleri Anbean Kaydedildi

Anlatılanlara göre 8 Ocak 2020 tarihinde sabaha karşı iki şüpheli, Nişantaşı Akkavak Sokak’ta yer alan derginin iş hanına geldi. Hanın kapısını zorlayarak da olsa açan ikili, doğrudan derginin yer aldığı ikinci kata çıktı. Yanlarında bulunan araçlarla OT Dergi’nin kapısını kıran şüpheliler, ortalığı karıştırdı. sonrasında da dolaplarda yer alan hard diskler, fotoğraf makinesi ve bilgisayar ekranıyla iş hanından çıkıp kayboldular. Sabah mesai saatinde iş yerine gelen çalışanlar ise yaşadıkları şoku atlattıktan sonra polise durumu bildirdi. Güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceleyen polis şüphelilerin peşine düştü.

ot dergi hirsizlik

- Reklam -

Yaşanan hırsızlık olayı, iş yerindeki güvenlik kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı. Hırsızların iş hanına girişi, dergi katına çıkışı, dergi ofisindeki hareketleri ve oradan ayrılışları saniye saniye izlendi.

Dergi Ekibi Yeni Sayıyı Ne Olursa Olsun Çıkartmak İstiyor

Derginin editörü Faruk Kaya, OT Dergi’yi kâğıt kalemle çizerek bile olsa yeni sayıyı çıkaracaklarını ifade etti.
“Hırsızlar hard disklerimizi toplayıp gitmişler. Arşivimiz bizim için değerli. Çalanlar için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok değerli. Dergi çıkarmayı düşünmüyorlar. Aletlerden çok içindeki bilgilerimiz önemli. Yeni sayımızı elle de olsa çıkaracağız. Kâğıt kalemle çizerek bile olsa yeni sayımızı çıkaracağız.”
OT Dergi Soygun

Şüphelilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Halkla İlişkiler Direktörü Melissa Gençay ise şu ifadeleri kullandı:
“Gece saatlerinde iki kişi direkt ofisimize geliyorlar. Birinci katı es geçerek bizim kata çıkıyorlar. Kamera görüntülerinde de var. Polise de başvurduk. Araştırıyorlar. Umarım en kısa zamanda bulunurlar. Bugüne kadar yaptığımız her şey gitti. Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını umuyoruz’.’
Çalınan hard diskler içerisinde yeni sayıya ait içeriklerin de yer alması nedeniyle, dergi çalışanları yeni sayının çizimleri üzerinde tekrar çalışıyor. Dergi ekibinin yeni çalışmalarında kâğıt kalem kullandıkları da kayda geçiyor.

Kültür ve Sanat alanlarında yayın yapan dergi 2013 yılında yola “Maksat Yeşillik Olsun” sloganı ile çıktı. OT Dergi, Öküz ve Hayvan gibi dergilerin izinden gidiyor. Mizah ve edebiyatı bir araya getirerek yola çıkan OT, futbol, siyaset, sokak, müzik ve hayata dair her şeye yer vermeye çalışıyor.

OT Dergi Hırsızlık Görüntüleri

YouTube video

Konuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* e-Dergilere Sorduk: Çevrimiçi Dergiciliğin Dünü, Bugünü, Yarını

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Ben Dündar denen kişiyi (derginin sahibi) tanıyorsam (ki 2000-2010 yılları arasında onun için çok çalıştım), sigortadan para kaldırmak veya işçiye para vermemek vs. bir hayınlık için kendisi soydurmuştur. Hırsızlar da zaten kapıyı açınca ilk kata değil, direkt derginin olduğu kata gidip kapıyı kırıyorlar. Neyin nerede olduğunu biliyorlar. Hayatta inanmam onların alelade hırsız olduklarına.

  2. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    Çoktan gitmişti ya…

    image

  3. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    Bu gibi günlerde buluta depolamanın önemi tekrar ortaya çıkıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune

Dune Serisi Şimdi de Çizgi Roman Oluyor

Diskdünya The Watch

Diskdünya Dizisi “The Watch”tan İlk Görseller