in ,

Rağmen Kitap Dizisi 4. Sayısı “İstanbul’a Söz” Çıktı

Kadın yazar ve çizerlerin ortak temadaki çalışmalarının derlendiği Rağmen Kitap Dizisi 4. sayısı, “İstanbul’a Söz” teması ile raflardaki yerini aldı.

Rağmen Kitap Dizisi 4. Sayısı "İstanbul'a Söz"
- Reklam -
- Reklam -

Rağmen Kitap Dizisi 4. Sayısı, “İstanbul’a Söz” başlığı altında çıktı. Gelirleri Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak dizinin yeni sayısının ana teması İstanbul Sözleşmesi oldu.

Karakarga Yayınları’ndan çıkan dizinin birinci sayısı “İlkler” teması üzerindeydi. Kitabın telif gelirleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na bağışlandı. 2. Sayı “Baba” teması üzerineydi. Kitabın telif gelirleri, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlandı. 3. Sayı ise “Ayrılık” teması üzerineydi. Kitabın telif gelirleri, 2020’de erkek şiddetiyle katledilen Ayşegül Aktürk’ün kızına bağışlandı.

Rağmen Kitap Dizisi 4. Sayısı: İstanbul’a Söz

Sanatçılar bu sayıda, fesih haberiyle tekrar gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi’nin (Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin) önemini vurgulayan çalışmalara imza attılar. Temel insan haklarına dikkat çeken sözleşmenin gerekliliğini anlatan bu işbirliği, öykü ve çizimlerle sınırlı kalmadı.

- Reklam -

Hatırlanacağı üzere, ikili cinsiyet normu dışında kalan kesimlere yönelik tabu ve önyargılar sözleşme karşıtı tutumlara dönüşmüştü. Kadınların, çocukların, ikili cinsiyet normu dışında kalanların ve bu gruplara yönelik baskı ve tehdit mekanizmalarından zarar gören erkeklerin sorunları için önem arz eden sözleşmeye dair spekülasyonlar artmıştı.

Rağmen kadrosu bu durumun bilinciyle İstanbul’a Söz sayısının telif gelirlerini, 2006’da Ankara’da kurulan, Türkiye’nin ilk trans hakları derneği vasfıyla faaliyetlerini sürdüren Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’ne bağışlıyor.

Ortak sorunların üstesinden gelinecekse bunun herkesi kapsayarak gerçekleşeceği ilan ediliyor. “LGBTİ+ Hakları, İnsan Haklarıdır!” sloganını yineliyor, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. İstanbul’a söz!” diyerek seslerini herkes için yükseltiyorlar.

Rağmen #4 – İstanbul’a Söz Sayısı

Rağmen #4 – İstanbul’a Söz Sayısı | Arka Kapak Tanıtımı

Mutfaktan seslenenlerin, bir şans daha verenlerin, apartman boşluğunda bir araya gelenlerin, içinden konuşanların, geceleri evine hızlı adımlarla dönenlerin, evine dönerken arkasını kollayanların, evinde güvende hissetmeyenlerin, ses çıkaramayanların, ses çıkaranların, duyulmayanların, bangır bangır bağıranların, aynı apartman boşluğunun pencerelerinde sesine karşılık bulanların, sadece özgür yaşamak isteyenlerin, sadece yaşamak isteyenlerin, ölenlerin ve kalanların, hepsine rağmen asla yalnız yürümeyenlerin hikâyeleri…

- Reklam -

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. İstanbul’a söz!

İstanbul’a Söz sayısının yazar ve çizer kadrosunda yer alan isimler şöyle:

Arzu Erkan Yüce, Aslı Ilgın Kopuz, Ayça Güçlüten, Ayşe Dündar, Ayşen Şahin, Birgül Sevinçli, Cemran Öder, Çağnam Erlamen, Defne Suman, Deniz Özturhan, Dilara Gürcü, Ebrar Güldemler, Ebru Nisa Gündüz, Ezgi Altıner, Ezgi Örnek, Fidan Ataselim, Figen Şakacı, Funda Alp, Melis Acar, Neslihan Önderoğlu, Pınar Eğilmez, Selin Yeninci, Senem Timuroğlu, Seran Demiral, Sinem Sal, Şeyda Üzer ve Zehra Çelenk.

4. sayı toplamda 176 sayfadan oluşuyor. Tüm Rağmen sayıları dijital ve fiziksel kitap satış mağazalarında bulunabilir.

Rağmen Kitap Dizisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Supercrooks Jupiter's Legacy Netflix

Supercrooks: Jupiter’s Legacy Evreninde Geçen Yeni Dizi Hakkında Bilinen Her Şey

big bang evrendeki ilk madde

Büyük Patlama’dan Sonra Ortaya Çıkan İlk Madde “Mükemmel Sıvı” Olabilir