in

Yabani Dergi, Mart Ayında Klasikler Özel Sayısıyla Geliyor

Bilimkurgu, fantastik, korku, çizgi roman ve öykü dergisi Yabani’nin onuncu sayısı hem ciltli hem de tam 68 sayfa!

yabani 10
- Reklam -
- Reklam -

Geçen senenin haziran ayından beri heyecanla takip ediyoruz Yabani Dergi’yi. Devrim Kunter öncülüğünde birçok yerli yazar ve çizeri bizimle buluşturan, ilk sayısından bu yana kaliteli içeriğiyle evlerimizi şenlendiren Yabani onuncu sayısıyla çok yakında raflardaki yerini alacak. Ancak tanıtıma başlamadan önce bahsetmem gereken bir şey var.

Bu sayının önsözü “Çizgi roman dergimizi ucuz fiyatla satarak çok kişiye ulaşma fikrimiz başarısız oldu,” diye başlıyor. Bu sayıdaki değişikliğin başlıca sebebi de bu durum olmuş. Eğer ortada bir başarısızlık varsa bence hepimizin kendine pay çıkarması gerekiyor. İlk sayının incelemesinde “Kaliteli içeriğiyle bir yandan yerli çizgi roman okurunu artırırken bir yandan da yeni yazar ve çizerlerle tanışmamızı sağlayacak Yabani Dergi bizim için büyük bir nimet,” demiştim. Aradan geçen dokuz sayının ardından düşüncelerim değişmedi, Yabani gerçekten de hem Türk edebiyatında hala hak ettiği ilgiyi göremeyen türler için hem de bu türlerde eser veren isimler için ciddi bir önem taşımakta. Hala bir şeyler yapabilecek durumdayken Yabani Dergi’ye gereken desteği vermemiz lazım.

Bu önemli meseleden sonra gelin Yabani’nin Klasikler Özel Sayısı’nda bizleri neler bekliyor biz göz atalım.

- Reklam -

Adından da anlaşılacağı gibi bu sayıda çok sevdiğimiz yazarların ünlü eserlerinin uyarlamaları ya da o eserlere göndermelerde bulunan orijinal çizgi romanlar ve illüstrasyonlar var.

yabani 10 kapakH.P. Lovecraft’ın belki de en çok bilinen hikayesi olan “Cthulhu’nun Çağrısı”nı Dost Körpe’nin çevirisi ve Ömer Tunç’un çizimleriyle okuyacağız.

Edgar Allan Poe’nun “Kuzgun” şiirini Kutlukhan Kutlu çevirisiyle Hakan Duman yorumlamış, Niran Elçi’nin çevirdiği Tolkien’in “İstif” şiirini ise A. Gökhan Gültekin çizime dökmüş.

Kafka’nın “Dönüşüm”ü de Vedat Çorlu çevirisi ve Orhan Mert’in stilize anlatımıyla karşımıza çıkacak.

- Reklam -

Ömer Seyfettin’in “Beyaz Lale” hikayesini ise Devrim Kunter çizgi romanlaştırmış.

Uyarlamaların yanı sıra Göktuğ Canbaba’nın “Ünlü Yazarların Kesilmiş Elleri” isimli hikayesini Eren Arık resimlemiş. “Dr. Frankenstein” ise Devrim Kunter’in yazdığı, ilk bölümünü Bora Örçal’ın, ikinci bölümünü Özgür Yıldırım’ın çizdiği bir edebiyat kahramanları geçidi.

Bu arada Yabani Dergi bundan sonra Macrocenter, 5M, Migros ve Mjet mağazalarında yer almayacak. Ancak Yabani’ye Yay-Sat bayiileri ve Arkadaş Kitabevi, Kitapsan, Metro, Dost, D&R Nezih Kitapevi, Ekspres Kipa, Özdilek, Real, Ersan, Remzi Kitabevi, İlkim, Makro Market, İnkilap Kitabevi, Şok, Kiler Gida, Üçler, Kipa mağazaları gibi birçok yerden ulaşabilirsiniz. Ayrıntılı liste ise dergi çıktıktan sonra Yabani’nin Facebook sayfasında yayınlanacak.

Yabani’nin 68 sayfalık ciltli onuncu sayısını 8 Mart’tan itibaren 12 liraya satın alabileceğiz. Bu özel sayının ön okumasına ise buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın, bu sayı Yabani’nin geleceğini belirleyen sayı olacak. Biz de Kayıp Rıhtım ailesi olarak diliyoruz ki ihtiyaç duydukları desteği elde ederler ve daha nice yıllar Yabani Dergi’yi okumaya devam edebiliriz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

logan ust

Logan: Her Şeyin Sonu mu, Yoksa Yeni Bir Başlangıç mı?

captain america chew ust

Chew Cilt 4 Ve Captain America’nın Ölümü Çıktı!