in

Assassin’s Creed Senaristi Belli Oldu: Netflix Dizisi Die Hard Yazarına Emanet

Assassin’s Creed senaristi belli oldu. Netflix’in popüler oyun serisinden uyarlayacağı diziyi Die Hard ve The Fugitive yazarı Jeb Stuart kaleme alacak.

Assassin's Creed Senaristi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Assassin’s Creed dizisi için senaristi buldu. Die Hard (Zor Ölüm) serisiyle tanınan Jeb Stuart, Ubisoft’un popüler oyun serisinden uyarlanacak diziyi yazacak.

Dijital yayın devi tarafından ilk olarak geçen yılın ekim ayında duyurulan popüler oyun serisi uyarlaması için hazırlıklar devam ediyor. Variety’nin haberine göre Ubisoft Film & Television’dan Jason Altman ve Danielle Kreinik’in yürütücü yapımcılığını üstleneceği diziyi Jeb Stuart kaleme alacak.

Bu yapım Stuart’ın yazar olarak katıldığı ikinci Netflix projesi. Stuart, popüler hale gelen History kanalı dizisinin bir yan ürünü olan ve yakında Netflix’te yayınlanacak olan Vikings: Valhalla’yı da yazan isim olarak tanınıyor. Oyunun hayranlarının hatırlayacağı üzere son Assassin’s Creed oyunu da “Valhalla” alt adını taşıyor ve Vikingleri merkez alıyor.

- Reklam -

Jeb Stuart, özellikle 80’lerin sonlarında ve 90’ların başında Die Hard ve Another 48 Hrs. ve The Fugitive’in senaryolarını yazarak ün kazandı. Uzun süredir sektörde sesi soluğu çıkmayan Stuart, önce Vikings şimdi de Assassin’s Creed ile yeniden sahalara dönmüş oldu. Ancak yapımla ilgili ek ayrıntılar hâlâ bilinmiyor.

Assassin’s Creed Dizisi Çıkış Tarihi Henüz Bilinmiyor

Assassin’s Creed Dizi Netflix Ubisoft Oyun

Netflix ve Ubisoft arasındaki anlaşma hem anime tarzı bir dizinin hem de canlı aksiyon macerasından sonra gelecek ek bir animasyon dizisinin yayınlanacağını da vaat ediyor. Hayranlar proje başarı sağladığı takdirde suikastçıları daha uzun süre yeni uyarlamalar ile izleyecekler gibi görünüyor.

Netflix Orijinal Programlama Başkan Yardımcısı Peter Friedlander uyarlama ile ilgili hislerini şu şekilde ifade etti:

- Reklam -

“Ubisoft ile ortak olmaktan ve Assassin’s Creed’in zengin ve çok katmanlı hikâyesini hayata geçirmekten heyecan duyuyoruz. Nefes kesici tarihi dünyaları ve tüm zamanların en çok satan video oyunu serilerinden biri olarak muazzam bir çekiciliğe sahip. Bu destansı ve heyecan verici eğlenceyi dikkatli bir şekilde hazırlamaya; hayranlar ve üyelerimiz için daha derin bir dalış sağlamaya kararlıyız.”

Şu an için hayranlar merakla yeni diziyi beklese de, popüler oyun serisi için bu tarz bir uyarlama ilk değil. 2016 senesinde, başrolünde Michael Fassbender’ın yer aldığı ve Justin Kurzel imzasını taşıyan bir film de vizyona girmişti. Fakat söz konusu yapım hem eleştirmenlerden hem de serinin hayranlarından olumsuz yorumlar almıştı.

Peki ya siz Assassin’s Creed dizisinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Sizce Netflix ortaya iyi bir uyarlama çıkartabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Başlıkta ufak bir imla hatası var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

atypical 4. sezon fragmanı

Atypical 4. Sezon Fragmanı: Final Sezonu Yaklaşıyor

Persuasion filmi jane austen uyarlaması netflix

Jane Austen Uyarlaması “Persuasion”dan İlk Görseller: Dakota Johnson’lı Netflix Filmi Yolda