Menu
in ,

Disney+ Türkiye: Yayın Servisi 2021 Başında Ülkemize Gelebilir

Disney+ Türkiye’ye mi geliyor? Yayın servisinin 2021’in ilk çeyreğinde Doğu Avrupa ile ülkemizde de faaliyet göstermesi bekleniyor.

Disney+ Türkiye’ye geliyor olabilir. Disney’in geçen sene açılan dijital yayın platformu, yeni orijinal içerikleri ve yatırımılarıyla 2021’e damga vuracak gibi gözüküyor. HBO Max’in son atılımıyla birlikte önümüzdeki yıl rekabet iyice kızışacak!

Netflix şu an için her ne kadar dijital yayın devi olarak ilk sırada gelse de, özellikle son iki yıl içerisinde birçok büyük şirket bu konuda önemli atılımlar yaptı. Amazon’un Amazon Prime Video, Apple’ın Apple TV+, Warner Bros.’un HBO Max, Paramount’un Paramount+ ve son olarak Disovery’nin discovery+ mecraları olmak üzere irili ufaklı birçok yeni dijital yayın servisi türedi.

Bunlar arasında hiç şüphesiz adını duyuranlardan bir tanesi oldukça dikkat çekiciydi: Disney+. Disney’in yeni dijital yayın mecrası olan bu platform, içersinde Marvel, Pixar, Fox, Star Wars, National Geographic ve elbette Disney’in kendi içeriklerini barındıracak; daha da önemlisi orijinal yeni içerikler üretilecekti. Kayıp Rıhtım okurlarının da yakından takip ettiği üzere özellikle Marvel ve Star Wars yapımları ile ilgili bugüne kadar pek çok haber paylaştık.

- Reklam -

Disney+ geçen sene yayına başladığında, çıkış yaptığı The Mandalorian ile oldukça büyük bir izleyici kitlesini çekmeyi başardı. Aradan geçen bir yıllık süre sonrasında, geçen hafta gerçekleştirilen Disney Investor Day etkinliği kapsamında şu an için güncel abone sayısının 85 milyon olduğu açıklandı. Henüz The Mandalorian dışında farklı bir Star Wars yapımı ve herhangi bir MCU dizi içeriği olmadığını düşünürsek bu oldukça ile büyük başarı. Kısa sürede bunca abone sahip olan Disney+ önümüzdeki yıl, içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu birçok farklı ülkede yayın yapmaya hazırlanıyor.

Disney+ Türkiye Ne Zaman Açılacak?

Şu an için resmi bir açıklama yapılmasa da, servisin Wikipedia sayfasında yer alan bilgilerde; 2021’in ilk çeyreğinde, 23 Şubat 2021 tarihinde Doğu Avrupa ülkelerinde yayınların başlayacağı belirtilmiş. Türkiye de Doğu Avrupa ülkeleri arasında sayıldığı için Disney+’ın ülkemize geleceği söylenebilir.

Ancak sadece bu da değil; Box Office Türkiye kanalında geçen hafta paylaşılan birçok Marvel dizisinin Türkçe altyazılı fragmanları da paylaşıldı. Bir sinema veritabanı olan ve Türkiye’de hangi filmin ne zaman çıktığını ve hangi dağıtımcı ile geldiğini, toplam gişe hasılatları gibi verileri paylaşan Box Office Türkiye; genellikle sadece ülkemizde yayınlanan içeriklerin altyazılı fragmanlarını sunuyor. Marvel içeriklerine yaptığı altyazı ile Disney’in de kısa sürede yayın servisiyle ülkemize geleceği varsayılabilir.

Pek tabii şu an için tüm bu bilgiler sadece gelme ihtimalini gösteren ipuçları olarak kalıyor. Belki de Amazon Prime Video’nun resmi olarak giriş yapmadan önce de ulaşılabildiği şekliyle gelebilir. Bu durumda içeriklere altyazı veya dublaj seçeneği oldukça kısıtlı olabilir.

Disney+, Türkiye’ye geldiği takdirde abone olur musunuz? Netflix, Amazon Prime, BluTv derken bunca yayın servisi arasında tercihiniz hangisi olacaktır? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version