Menu
in

The Punisher ve Jessica Jones’un Hakları Yeniden Marvel’da

The Punisher ve Jessica Jones karakterlerinin yayın hakları Netflix’ten Marvel Stüdyoları’na geçti.

Marvel, uzun süredir yayın hakları Netflix’te olan iki önemli karakterini yeniden kendi bünyesine kattı. Daredevil sonrasında The Punisher ve Jessica Jones da evine döndü. Artık her iki karakter de Marvel Sinematik Evreni’nde ya da Marvel dizilerinde karşımıza çıkabilir. Karakter odaklı yeni projeler üretilebilir.

Netflix, Melissa Rosenberg önderliğinde Jessica Jones karakterine yeni bir dizi hazırlamıştı. 2015 ve 2019 yılları arasında toplamda 3 sezon ve 39 bölümden oluşan seride Jones’a Krysten Ritter hayat vermişti. Marvel’ın haklarını Netflix’e devrettiği bu yapım, kendisine has bir hayran kitlesi edinmeyi bilmişti.

2017 ve 2019 yılları arasında toplamda 26 bölüm yayınlanan The Punisher da Netflix’in önemli yapımları arasına girmişti. Yaratıcılığını Steve Lightfoot’un üstlendiği seride Punisher karakterini Jon Bernthal canlandırmıştı.

- Reklam -

Öncesinde ise Daredevil 2015 – 2018 yılları arasında 39 bölümlük toplamda 3 sezon ile Netflix’teki parlak Marvel yapımlarından birisi olmuştu. Drew Goddard’ın yaratıcılığın üstlendiği dizide Matt Murdock’u Charlie Cox canlandırmıştı. Daredevil’ın hakları geçen sene Marvel Stüdyoları’na geri dönmüştü. Hatta Spider-Man 3 filminde Charlie Cox’un sevilen karakteri yeniden canlandıracağı da iddia edilmişti.

Marvel, The Punisher ve Jessica Jones Karakterlerini İstediği Yapımlarda Kullanabilecek

Disney’in Marvel’ı bünyesine katmasıyla Marvel yapımları yeni bir yola girmişti. Ardından dijital yayın platformu Disney+ kurulmuş ve şirket, kendi markalarının dizilerini buradan yayınlamak üzere harekete geçmişti.

Bunlar arasında yayına başlayan WandaVision ilk sezonu ile macerasına devam ediyor. Öte yandan The Falcon and the Winter Soldier dizisi de merakla bekleniyor. Loki, Hawkeye, Ms. Marvel ve What If…? gibi Marvel yapımları da Disney+ için geliştirme aşamasında.

Daredevil sonrasında The Punisher ve Jessica Jones’un da evine dönmesi yeni yapımların da önünü açacak gibi görünüyor. Henüz bu karakterlerin hangi yapımlarda, ne şekilde kullanılacağı açıklanmış değil. Ancak Netflix’te çoğu izleyicinin beğeniyle izlediği yapımların görece “erken final” yapmaları, Disney’in kendi planlarına daha öncelik verdiğinin göstergesi niteliğinde.

Hayranlar özellikle The Punisher’ın yeni maceralarını görmek konusunda bir hayli heyecanlı. Dizinin IMDb’deki anlık puanı 8.5 olarak karşımıza çıkıyor.

Disney’in bu karakterleri hangi yapımlarında izleyici ile buluşturacağı merakla bekleniyor.

Siz ne dersiniz? Gelecekte izleyicileri neler bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Disinsider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version