in

Gediksavaşları Efsanesi Televizyona Geliyor!

Raymond E. Feist’in dünyaca ünlü fantastik serisi televizyon dizisi oluyor.

gediksavaslari dizi ust
- Reklam -
- Reklam -

Raymond E. Feist‘in bir dönem ülkemizde de yayınlanan ve Türk okurlar arasında büyük bir hayran kitlesine sahip olan Gediksavaşları Efsanesi (Riftwar Saga) televizyon dizisine uyarlanan eserler furyasına katıldı.

Deadline‘da yer alan habere göre ünlü yazar eserinin dizileştirilmesi konusunda BCDF Pictures stüdyosuyla her konuda anlaştı. Dizinin senaryosu 300 Spartalı, 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi ve Sarışın Bomba (Atomic Blonde) gibi yapımlarda çalışan Kurt Johnstad‘a ait olacak. Raymond E Feist de danışman yapımcı olarak kadroda bizzat yer alacak.

Dizinin şimdilik sadece serinin ilk kitabı olan Büyücü‘yü konu alması planlanıyor. Gerekli ilgiyi gördüğü (ve tabii ki kâr ettiği) takdirde sonraki kitapların da dizileştirilmesi için düğmeye basılacak.

- Reklam -
- Reklam -

Feist konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Büyücü’yü 1982 yılında yayımladığımdan beri eserimin sinemaya veya televizyona uyarlanması için yetkililerle görüşüp duruyordum. Defalarca kez bana önerilen anlaşmalara hayır demek zorunda kaldım çünkü eserime ‘uygun’ değillerdi. Sonunda kitaplarımı anlayan ve Gediksavaşları Efsanesi’ni televizyonlara taşıma vizyonumu paylaşan kişilerle tanıştığım için çok mutluyum. BCDF’teki yetenekli kadroyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum ve sonunda Büyücü’yü ekranlarda görecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyım.”
Gediksavaşları Efsanesi bir zamanlar huzurun hâkim olduğu, şimdilerdeyse esrarengiz yabancıların istilasına uğrayan Midkemia gezegeninde geçer. Burada bir öksüz olan Pug, bir büyücünün yanına çırak olarak verilmiştir ve farkında olmasa da iki dünyanın yazgısını tamamen değiştirecek bir serüvenler zincirinin tam ortasına düşmüştür. Pug’ın yazgısı onu zaman ve uzayda açılan bir gedikten geçirecek, yepyeni ve olağanüstü güçlü bir büyüde ustalaşma yoluna götürecektir.

1982-2013 yılları arasında çıkan seri toplamda 32 kitaptan, yan hikâyelerden ve Marvel Comics’in bastığı çizgi romanlardan oluşan, devasa bir külliyata sahip. Ülkemizde İthaki Yayınları tarafından yayımlanan serinin baskısı ise ne yazık ki son zamanlarda bulunmuyor. Kim bilir, dizi tutarsa biz de bu kitapların yeniden raflarda görebiliriz belki de?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    O kadar çok proje var ki inşallah güzel bunların olur hepsi.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Yazarın şu cümlesi bence çok önemli:

    Defalarca kez bana önerilen anlaşmalara hayır demek zorunda kaldım çünkü eserime ‘uygun’ değillerdi. Sonunda kitaplarımı anlayan ve Gediksavaşları Efsanesi’ni televizyonlara taşıma vizyonumu paylaşan kişilerle tanıştığım için çok mutluyum.

    Eserlerine sadık bir dizi istiyor demek ki :slight_smile: Ki bu iyi haber. Gerçi tıpkı bu şekilde konuşan ama iş icraata gelince ortadan kaybolan bir Sapkowski de gördü bu gözler :roll_eyes:

  3. Avatar for darlyopus darlyopus dedi ki:

    Gediksavaşları çok zengin bir derya. Seriyi okumamın üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen bazı karakterler ve olaylar (Sethanon Kuşatması) hâlâ aklımda.

    Güzel bir uyarlama yapılırsa tadından yenmez. :krs:

  4. Avatar for Kandra Kandra dedi ki:

    Aman Tanrım. Harika haber :slight_smile:

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Dizi tutarsa ithaki devamını yayımlamayı düşünür belki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

zaman carki ust 2

“Zaman Çarkı” Dizisinin Yapımcısı Hayranların Sorularını Yanıtladı

kutup ayisinin anilari

Kafka ve Bulgakov’un Ruhunu Yaşatan “Bir Kutup Ayısının Anıları” Raflarda