Menu
in ,

Netflix, 2021’de 40’tan Fazla Anime Yayınlayacak

Netflix’in 2021 anime yayın takvimi belli oldu. Dijital yayın devi, bir yıl içerisinde 40’tan fazla anime yapımını kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Netflix 2021 anime programı belli oldu. Dijital yayın platformu, bu alanda dünyada adını daha çok duyurmak için yeni içeriklerle gelmeye devam ediyor. Sadece bu yıl içerisinde 40’tan fazla anime yapıcı, izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu rakam, geçen yıl yayınladıklarının neredeyse iki katına denk geliyor.

Netflix, yayınladığı diziler sonrası sinema sektöründe de önemli adımlar atmaya başladı. Alfonso Cuarón ve Martin Scorsese gibi büyük isimlerle çalışan yayın devi, Oscar ve Emmy gibi dünyaca ünlü ödül törenlerinde de yapımlarıyla ses getirir oldu. Önceleri camianın ünlü isimleri tarafından burun kıvırılan bir yer olarak gözüken platform, özellikle Koronavirüs salgını sonrası her açıdan daha önemli bir alan haline geldi.

Pek tabii Netflix’in yakaladığı bu başarı, dev stüdyoların kendi çevrim içi yayın servislerini kurmalarına da öncülük etti. HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video ve Apple TV+ gibi servisler şimdi büyük bir yarış içerisinde yapımları için milyonlarca dolar harcıyorlar. Hatta öyle ki Amazon, sadece tek bir dizisi için 1 milyar doları gözden çıkarmış durumda.

- Reklam -

Netflix, yeni rakiplerle birlikte kesenin ağzını biraz daha açmış durumda. Yayın servisinin Japon animelerine verdiği önem geçmiş yıllardan bu yana dikkate değer bir seviyede. Hatta geçen sene yaptığı dev anlaşma ile Studio Ghibli’nin tüm yapımlarının yayın haklarını Japonya ve Amerika’nın belli bir bölgesi haricinde satın almıştı.

Netflix Anime Dizileri Arasında Popüler Uyarlamalar da Olacak

Yayın servisi belli ki anime yapımları konusunda daha önemli adımlar atacak. Yeni bir açıklamaya göre sadece 2021 yılı içerisinde 40’tan fazla anime yayınlanacak. Bu sayı önceki yılın neredeyse iki katına eşdeğer bir rakam.

Netflix nisan ayında eski bir Yakuza üyesinin aile yetiştirmesini konu alan The Way of the Househusband’ın ilk sezonunu yayınlayacak. Aynı ayın ilerleyen günlerinde, Japonya’nın alternatif bir tarih versiyonunda Siyah bir samurayın hikayesini anlatan Yasuke’yi kütüphanesine ekleyecek.

27 Mayıs’ta yapay olarak zeki robotların dünyasında bir insan bebeğin doğduğu uzak gelecekte geçen bir gösteri olan Eden’i yayınlayacak. Eden, Full Metal Alchemist: Brotherhood’un yönetmeni Yasuhiro Irie tarafından yönetilecek. Netflix ayrıca, dünyanın kaderi için savaşan tanrılar ve insanlarla ilgili bir dizi olan Record of Ragnarok’un anime uyarlamasının prömiyerini yapacağını duyurdu. Son olarak Netflix’te oyun serisine dayanan bir anime dizisi olan Resident Evil: Infinite Darkness da bu yılın sonlarında yer alacak.

Tüm bunlar yayın servisinin bu yıl içerisinde yayınlamayı planladığı düzinelerce animeden sadece birkaçı. Çevrim içi yayın devi, The Witcher, Lara Croft, Godzilla ve The Terminator’e dayanan uyarlamalar da dahil olmak üzere, geliştirilmekte olan uzun bir anime listesine sahip.

Peki ya sizler Netflix’in animelere bu kadar önem vermesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce dijital yayın devi doğru bir yolda ilerliyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version