Menu
in

The Witcher Dizisinin Başrolü İçin Netflix Tam 208 Aktörle Görüşmüş

Netflix, The Witcher dizisinde Rivyalı Geralt’ı canlandırması için Henry Cavill’le anlaşmadan önce 207 kişiyle daha görüşmüş.

Bildiğiniz gibi, Netflix birkaç ay önce The Witcher dizisinde Rivyalı Geralt’ı canlandırması için Henry Cavill‘le anlaşma sağlamıştı. Ve bu karar uzun bir süre boyunca serinin hayranlarını ikiye bölmüştü. Geçtiğimiz haftalarda Cavill’in Geralt kostümüyle yayınlanan ilk fotoğraflarının ardından benzer tartışmalar tekrar alevlenmekten geri kalmadı. Kimileri Superman rolüyle özdeşleşen ünlü oyuncuyu bu role yakıştıramazken kimileriyle gördüklerinden hayli memnun kaldı.

The Entertainment Weekly, dizinin senaristi Lauren Hissrich’e bu konuyla ilgili bir soru yönelttiğinde ortaya oldukça ilginç bir detay çıktı. Hissrich, Geralt rolü için Cavill’le el sıkışmadan önce toplam 207 farklı aktörle görüştüğünü açıkladı. Yani bu kararı tek seferde vermemişler. Dahası Hissrich ilk başta Cavill’in gönüllü başvurusunu bile reddetmiş.
“Henry’yle henüz prodüksüyon çalışmalarına bile başlamadığımız bir zamanda görüşmüştüm. Bana bu rolü oynamayı çok istediğini söyledi. Ben de ona harika bir oyuncu olduğunu fakat daha oyuncu seçmelerine bile başlamadığımızı söyleyip kendisini reddettim. Sonrasında 207 farklı Geralt’la görüştüm. Ve en sonunda Henry’ye geri döndüm. İlk görüştüğüm kişi oydu, dört ay sonra kendisini arayıp bu rolle ilgilenip ilgilenmediğini sorduğumda bana olumlu yanıt verdi.”
Hissrich’in bu rol için ünlü aktörü seçmesinin başlıca sebebi, Henry Cavill’in tam bir The Witcher hayranı olmasıymış. Dediğine göre Cavill tüm kitapları okumuş ve bütün oyunları bitirmiş. Dahası, Geralt‘ın karakterini oldukça özümsemiş biri. Öyle ki Geralt’ın çoğunlukla sessiz kalmasını, kısa cümlelerle ve manalı bakışlarla cevap vermesini aynen rolüne aktarmış.
“Geralt kitaplarda oldukça sessiz bir karakter. Etrafında olanları kendi içinde çözmeye yatkın biri. Ama bir televizyon dizisinde bunu yapamazsınız. O yüzden ilk bölümde Geralt için bir sürü diyalog yazmıştım. Henry bunların hepsini seslendirdi. Ama kendisi Geralt’a âdeta bir altyazı katmayı, küçük anlarda duygusal titreşimler yaymayı başardı. Ve onu öyle incelikli bir şekilde canlandırdı ki hiçbir şey söylemesine gerek kalmadan Geralt’ın ne düşündüğünü anlamanızı sağladı. Böylece son bölüme geldiğimizde diyalogların yarısından fazlasını çekmedik bile çünkü Henry’nin Geralt’la neler yapabileceğini ve benim satırlarıma ihtiyacı olmadığını biliyorduk.”

Hissrich bunun yanı sıra dizinin oyunlardan uyarlanmadığını, ilk sezonda birinci kitaptaki hikâyeleri anlatacaklarını da tekrar belirtmiş. Fotoğraflarda Geralt’ın kedimsi gözlerinin belirgin olmadığını ancak dizide karakterle ilgili sevdiğimiz tüm özellikleri göreceğimizi de söylemiş. En güzeli de dizinin kötü adamıyla ilgili söyledikleri:
“Aslında kötü bir adam yok. En sevdiğimiz şeylerden biri kitaplardaki gri tonları keşfetmek. Sevdiğiniz bir karakter her şey sona erdiğinde düşündüğünüz biri gibi çıkmıyor. Nefret ettiğiniz, kesinlikle kötü biri olduğunu düşündüğünüz bir karakterinse son derece insancıl ve anlaşılır sebepleri olabiliyor.”
The Witcher dizisinin bu yılın sonunda Netflix’te yayınlanması planlanıyor.

- Reklam -

Witcher: Dönüşü Olmayan Yol

Witcher: Bazı Şeyler Biter, Bazı Şeyler Başlar

Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version