in

The Mandalorian 2. Sezonu Muhteşem Görsel Efektlerle Geliyor

The Mandalorian 2. sezonu etkileyici görsellikte olacak. Yapım için hazırlanan görsel efektler kamera arkası ekibini bile şaşırtmayı başarmış.

The Mandalorian 2. Sezonu Muhteşem Görsel Efektlerle Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

The Mandalorian 2. sezonu harika görsel efektler sunacak. Öyle ki dizi ekibi bile daha şimdiden hayran kalmış durumda.

Son günlerde The Mandalorian’ın görsel efekt teknolojisinde çığır açtığı pek çok yerde konuşulmakta. George Lucas tarafından geliştirilen bir teknoloji sayesinde izlediğimiz sahneler, yeşil ekranlara oturtulan sahte efektler gibi bir yapaylık vermiyorlardı. Dizi setinde devasa ekranlar bulunmaktaydı ve son derece detaylı bir şekilde bilgisayar ortamında hazırlanan arka plan görüntüleri bu ekranlara yansıtılmaktaydı. Star Wars’un resmi internet sitesinde yapılan açıklamalara göre ikinci sezon için yapılan görsel efektler, set çalışanlarının dahi ağzını açık bırakmış durumda.

The Mandalorian 2. Sezon

- Reklam -

Yeni teknoloji sayesinde ekranlara yansıtılan bu detaylı görüntüler hem oyuncuların sahneye daha iyi odaklanmalarını sağlıyor hem de yeşil ekran teknolojisinden kaynaklanan görüntü yapaylığından kurtulmayı mümkün kılıyor. The Mandalorian’ın görüntü yönetmeni Richard Bluff görsel efektlere herkesin hayranlıkla baktığını belirtti. Yine Bluff’a göre efektler için birinci sezona nazaran çok daha iyi şekilde çalışılmış. Birinci sezondaki efektlerle amatörlüklerini giderdiklerini söyleyen Bluff, ikinci sezonda öğrendikleriyle harikalar yarattıklarını eklemeden geçmiyor.

The Mandalorian 2. Sezon Koronavirüs Ertelemesi Alacak mı?

The Mandalorian’ın 2. sezonu için bir ertelenme olmadığı da geçtiğimiz günlerde belirtildi. Jon Favreau’nun yeni sezon senaryosunu erkenden bitirip çekimleri tamamlaması sayesinde her şey yolunda gitmeye devam ediyor. Çoğu dizi ve filmin Koronavirüs pandemisi yüzünden ertelendiği dönemde bir dizinin yeni sezonuna planlanan tarihte kavuşması Disney’e büyük kazanç sağlayacak. Ayrıca yine ilk sezonun görsel efekt ekibi evden çalışmalarına devam ederken hayranlara Baby Yoda hakkında endişelenmemelerini, çok farklı tekniklerle oluşturdukları Yoda’yı görmeye devam edeceğimizi belirttiler.

The Mandalorian 2. Sezon

- Reklam -

Yeni sezonda izleyenleri etkileyecek tek şey muhtemelen görsel efektler olmayacak. The Mandalorian kadrosuna birçok yeni oyuncuyu katarken aynı zamanda ışın kılıçlarının da yavaş yavaş devreye girmekte olduğunun sinyalini verdi. Ahsoka Tano, Boba Fett gibi devasa hayran kitlelerine sahip karakterleri de bu sezonla ekranlara tanıtmaya başlayacak olan dizi, yeni sezonuyla pek çok yeni izleyiciyi de bünyesine katmayı planlıyor.

The Mandalorian 2. sezonu, planlandığı gibi önümüzdeki ekim ayında yine Disney+ platformunda izleyenlerle buluşacak.

Sizler yeni sezon için heyecanlı mısınız? Teorilerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Arrowverse Dizileri 2021 Yılına Ertelendi

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deep Rock Galactic inceleme

Deep Rock Galactic İncelemesi: Bize Mağara Dayanmaz!

Cate Blanchett Galadriel

Cate Blanchett, Yüzüklerin Efendisi Serisinde Bir Cüce Rolüne Talip Olmuş