in

Cate Blanchett, Yüzüklerin Efendisi Serisinde Bir Cüce Rolüne Talip Olmuş

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde Galadriel rolüyle karşımıza çıkan Cate Blanchett, seride ayrıca bir kadın cüceyi canlandırmaya çok yaklaşmış.

Cate Blanchett Galadriel
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisinde ve Hobbit üçlemesinde bir elf leydisi olan Galadriel’i canlandıran Cate Blanchett, Orta Dünya’da neredeyse bir cüce karakterine de hayat verecekmiş. Başarılı oyuncu katıldığı bir podcast’te, filmlerin yönetmeni Peter Jackson’ı kendisine ikincil olarak kadın bir cüce rolü vermesi için neredeyse ikna ettiğini söyledi.

J.R.R. Tolkien’in fantastik edebiyatın kült serilerinden Yüzüklerin Efendisi kitaplarında kadın cüce bahsi sıklıkla karşımıza çıkmaz. Hatta Peter Jackson’ın filmlerinde cüce Gimli’nin bu konudaki eğlenceli replikleri de akıllara kazınmıştır. Her ne kadar filmlerde kadın ve sakallı bir cüce ile karşılaşmamış olsak da; buna dair bir planın az daha gerçeğe dönüşeceği ortaya çıktı.

The Lord of the Rings ve Hobbit serilerinde Galadriel Hanım’ı canlandıran Cate Blanchett, gizli bir ikincil role talip olduğunu aktardı. Marc Maron’un podcast programı WTF’a katılan Blanchett, Peter Jackson ve filmlerin ortak yapımcısı Fran Walsh ile gizli bir rol için anlaştıklarını açıkladı. Başarılı aktris, Yüzüklerin Efendisi setinde daha fazla bulunmak için bir sahnede cüce rolüyle gözükmek istediğini itiraf etti.

- Reklam -

Cate Blanchett: “Yüzüklerin Efendisi’nde Sakallı Bir Cüce Hanımını Oynamak İstedim”

Sette bulunduğu sürenin kendisi için çok hızlı geçtiğini belirten Blanchett, şöyle konuştu:
“Tolkien evreninde pek fazla kadın yok. Seriyi çok sevdim ve Peter ve Fran’a planladıkları cüceli bir ziyafet sahnesinde yer alıp alamayacağımı sordum. Her zaman sakallı bir kadını oynamak istiyordum. Onlara, cücelerin ziyafet masasındaki sahnelerinde bir cücenin kıllı eşi olup olamayacağımı sordum. Bu rolü elbette canlandıramadım. Çünkü zamanlama değişti. Ama teklifim sonsuza dek sürüyor. Benim için Galadriel olmak sadece üç hafta sürdü.”
Cate Blanchett Galadriel

Carol ve Blue Jasmine filmleriyle iki defa Oscar kazanan Cate Blanchett, Ocean’s Eight, Notes on a Scandal ve Elizabeth filmleriyle de tanınıyor.

Amazon Prime tarafından geliştirilen Yüzüklerin Efendisi dizisinde ise Genç Galadriel rolünü Morfydd Clark canlandıracak. The Lord of the Rings dizisi çekimleri tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle durdurulmuştu.

Cate Blanchett Galadriel ve Frodo

- Reklam -

Cate Blanchett’ın “teklifim sonsuza dek geçerli” sözü, Amazon’un dizisinde yerine getirilecek mi sorusunun yanıtını ise hep birlikte öğreneceğiz.

Peki siz bu olaya ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Orta Dünya’da Gördüğümüz En Güçlü 8 Kılıç

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian 2. Sezonu Muhteşem Görsel Efektlerle Geliyor

The Mandalorian 2. Sezonu Muhteşem Görsel Efektlerle Geliyor

Rick and Morty 5. Sezon

Rick and Morty 5. Sezon Koronavirüs Nedeniyle Gecikebilir