in

Tony Gilroy, Star Wars’a Geri Dönüyor

Rogue One filmi için hem senaristlik, hem de yönetmenlik yapmış olan Tony Gilroy, Star Wars evrenine Cassian Andor dizisi için geri dönüyor.

Tony Gilroy Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Rogue One, yeni nesil Star Wars filmleri arasında en beğenilen yapımların başında geliyor. Film, senaryosunun önceki üçlemelerle olan bağı ve eski karakterlerin tekrar beyaz perdeye taşınmasıyla kendinden epeyce söz ettirmişti. İşte bu filmin yardımcı senaristi Tony Gilroy, Hollywood Reporter’ın haberine göre Star Wars evrenine geri dönüyor.

Gilroy 2016’da Star Wars evrenine senarist olarak katılmıştı. Ancak Rogue One filminin çekimleri bittikten kısa bir süre sonra yapım hakkında bazı sorunlar ortaya çıktı. Senaryo sorunsuzdu. Ancak çekimlerin problemi, yapımı bir savaş filmiymiş gibi yansıtmasıydı. Disney bunu yeteri kadar tatmin edici bulmadı ve Rogue One’ın ortalama % 40’lık bir kısmının tekrar çekilmesini istedi. Bu noktada da devreye Gilroy girdi.

Gilroy yeniden yapılması gereken çekimlere yardımcı oldu. Hatta bir noktadan sonra kendisi doğrudan filmin yönetmenlik görevini üstlenmeye başladı. Bu da ona ödenmesi gereken parayı katlayarak Tony’nin milyonlarca doları kazanmasını sağladı. Ve bilindiği üzere kendisi yönetmen kısmında ismi yer almadan, hayalet yönetmen olarak görevi tamamladı.

- Reklam -

Tony Gilroy, Star Wars Evreninde Geçen Yeni Bir Dizinin Senaristliğini Üstlenecek

Gilroy’un Yıldız Savaşları evrenine döneceği yapım bir film değil, adı belirsiz yeni bir dizinin pilot bölümü olacak. Dizinin ana karakteri ise Diego Luna’nın Rogue One’da da canlandırdığı Cassian Andor karakteri olarak planlanmış durumda. Aynı zamanda sadece tek bir Star Wars yapımında görme imkanı bulduğumuz droid K2SO da, Alan Tudyk’in canlandırmasıyla dizide yer alacak.

- Reklam -

Tony Gilroy imzalı Cassian Andor dizisi, Disney+’ta yayınlanacak üçüncü Star Wars dizisi olacak. Henüz dizi hakkında bazı oyuncular ve yönetmen dışında herhangi bir detay verilmedi. Ancak söylentilere göre dizinin çekimlerine 2020’de başlanacağı, 2021’de ise ilk bölümünün yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Gilroy’un, dizinin birden fazla bölümünde senaristlik yapacağı belirtiliyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kim Un-su

Kim Un-su Polisiye Kitabıyla Türkçede

Jean Stafford

Jean Stafford Bütün Öyküleriyle Türkçede