Menu
in

Westworld Yaratıcıları Yeni Bir Siberpunk Dizisi İçin Kolları Sıvadı: “The Peripheral”

Son zamanlarda yaptığı büyük atılımlarla adından çokça söz ettiren Amazon, yeni bir dizinin haberini daha verdi. William Gibson’ın ünlü siberpunk türündeki romanı “The Peripheral”ın uyarlaması için Westworld’ün arkasındaki ikili Jonathan Nolan ve Lisa Joy çalışmalara başladı.

İlk sezonuyla dizi dünyasına damga vuran, hepimizin bayılarak izlediği bir yapım olmuştu Westworld. Verdiği uzun arayla hayranlarının tadı damağında kalmış, heyecanla beklemeye koyulmuştuk. Artık çok yakında kendisine kavuşacağız. Bunun sevincini yaşarken, dizinin yaratıcı ekibinden harika bir haber daha geldi.

The Hollywood Reporter‘ın aktardığına göre; Yıldızlararası (Interstellar), Prestij (The Prestige) ve Kara Şövalye (The Dark Knight) gibi yapımların yazar koltuğundaki Jonathan Nolan ve Westworld’ün arkasındaki diğer önemli isim Lisa Joy, “The Peripheral” adlı yeni bir bilimkurgu dizisi için çalışmalara başladılar. Ne yazık ki eserleri şimdiye kadar dilimize hep çok problemli olarak aktarılan (hatta tabiri caizse katledilen), yazar William Gibson‘ın The Peripheral isimli siberpunk-gizem türündeki romanından uyarlanacak. Kitap, büyük sınıf ayrılıklarının yaşandığı distopik bir gelecekte, Flynee Fisher adlı kadının hikâyesini anlatıyor. Kahramanımız bir video oyununun beta testi sırasında cinayete rastlar, ancak bu gerçekte ve farklı zamanda yaşanmış olabilir.

Projenin arkasındaysa Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings), Barbar Conan (Conan the Barbarian), Üç Cisim Problemi (The Three-Body Problem) ve Iain M. Banks‘in Culture serisi derken son zamanlarda sektörde yaptığı büyük atakla adından sıkça söz ettiren Amazon var.

- Reklam -

Hayranlarını heyecanlandıracak çok büyük projelerle gelen Amazon, bakalım hangileriyle başarılı olacak? Her yeni haberle coşkumuz bir kat daha artıyor, beklediğimize değecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version