in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi ‘Çocuk’ Galadriel’i de İşleyecek

Yüzüklerin Efendisi dizisi Galadriel’in çocukluk yıllarını da işleyecek. Yapım hakkında ortaya atılan iddialar yeni detayları ortaya koyuyor.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çocuk Galadriel
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi Galadriel konusunda bonkör davranacak gibi görünüyor. Yapımda ünlü elf hanımının yalnızca “gençlik” değil, “çocukluk” dönemi de işlenecek. Bu da dizinin geçeceği döneme dair yeni bilgiler ortaya koyuyor. Öte yandan yapıma dair başka dedikodular da var.

Amazon tarafından geliştirilen The Lord of the Rings dizisi ufukta gözüktüğünden beri yapıma dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bunlardan bazıları resmi kaynaklardan çıkarken kimileri de doğrulanmamış olsa da ses getirmeyi başaran noktalardan çıkıyor.

İşte onlardan birisi, elf hanımı Galadriel hakkında bizlere daha fazlasını sunuyor. Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde de gördüğümüz ve en yaşlı elfler arasında yer alan Galadriel’in genç bir şekilde dizide yer alacağını önceden öğrenmiştik. Ancak şimdi ortaya çıkan bir haber ile karakterin sadece gençliğiyle değil çocukluğuyla da ön plana çıkacağı belirtildi. İlk sezonda insan yaşına göre 11-12 yaşlarında bir Çocuk Galadriel’in de yer alacağı bilgisi dizinin ilk sezonunun Ağaçlar Çağı’nın tahmin edilenden çok daha fazla yer alacağına işaret ediyor.

- Reklam -

Lúthien’in kuzeni olan Eärwen ve Ñoldor prensi Finarfin’in tek kızı ve en küçük çocuğu olan Lothlórien Leydisi Galadriel, aynı zamanda Birinci Çağ’ın en önemli elflerinden biri olan Fëanor’un yeğeni olarak tanınıyor. Birinci Çağ başlamadan önce, Ağaçlar Çağı’nda Valinor’da doğan Galadriel, en büyük Eldar’dan biri olmasının yanı sıra üç Elf güç yüzüğünden biri olan Nenya’nın da taşıyıcısı oldu.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit Irklarına da Ağırlık Verecek

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit

Fellowship of Fans adlı Twitter hesabında verilen tek bilgi bu da değil. Geçen günlerde İngiliz aktör Lenny Henry’nin BBC Radyo’da verdiği Hobbit bilgileri de doğrulandı. Atılan gönderide “Sir Lenny Henry doğruyu söylüyor ve dizide Hobbitler olacak,” denildi. İlk sezonda yer alacak olan Hobbit hikâyesinin “batıya seyahat eden bir kabile” olacağı ve yapımda “Öncüler” olarak anılacağı açıklandı. Yüzüklerin Efendisi 1. sezonu, Orta Dünya’da ortaya çıkan ilk buçuklukların üç kabilesinden biri olan Harfoots’lar üzerine odaklanacak ve toplamda 6 bölümde yer alacaklar.

Twitter hesabında verilen bilgiler arasında henüz ilk sezonun ortasında orijinal kostüm tasarımcısı olan Kate Hawley’in yerini John Wick üçlemesi, The Last Witchunter ve Skyscraper gibi yapımlarla tanınan Luca Mosca’ya bıraktığı ancak şu an için bu değişikliğin nedeninin bilinmediği belirtildi.

- Reklam -

Aynı zamanda dizi ekibi, Şubat ve Mart 2021 ortalarında, ilk iki bölümden bir dizi sahneler içeren ilk fragmanı izlemiş. Bu ön gösterimin sebebi, ekibe şimdiye kadar kaydettikleri ilerlemeyi göstermekmiş.

Son olarak dizide yer alan bazı oyuncuların karakter adları ve özellikleri de belli olmuş durumda. Ismael Cruz Cordova, “Calenon” adında yakışıklı ve düşünceli romantik bir kahraman olacak. Daniel Weyman, “Daric” adlı karaktere hayat verecek. Charlie Wickers’ı “Aric” rolünde ve son olarak Owain Arthur’u da “Brac” adında önemli bir cüce rolünde izleyeceğiz.

Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında ortaya çıkan bu yeni gelişmeler hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: lrmonline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım bir sezona her şeyi sığdırma hatasına düşmezler de, ikinci ve belki üçüncü sezonun konularına öncülük edecek şekilde fazla ayrıntıya girmeden işleyip geçerler Birinci Çağ’ı. İkinci Çağ’da geçen ve ilk sezonda anlatmaya rahatlıkla yetecek olay varken, başka çağları da işleyeceğiz diye dizini kalitesini düşürmesinler de …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halloween Kills gişe hasılatı

Korku Filmi Halloween Kills Gişede “The Last Duel”u Geride Bıraktı

Squid Game tabela ingiltere

Squid Game Çılgınlığı: Otobandaki Esrarengiz Tabela Ortalığı Karıştırdı