in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yönetmenini Buldu

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisini Canavarın Çağrısı ve Jurassic World: Fallen Kingdom filmlerinden tanıdığımız J.A. Bayona yönetecek.

Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’un büyük bir merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi sonunda yönetmenine kavuştu. Yapımın başına Canavarın Çağrısı ve Jurassic World: Fallen Kingdom filmlerinden tanıdığımız Juan Antonio Garcia Bayona getirildi.

Deadline‘da yer alan özel habere göre Bayona birinci sezonun ilk iki bölümünü bizzat çekecek ve sonraki bölümlerde de baş yönetmen olarak görev yapmaya devam edecek. Bu tür uzun soluklu dizilerle az çok haşır neşirseniz bazı bölümlerin farklı yönetmenler tarafından çekildiğini bilirsiniz. Game Of Thrones’da da öyleydi örneğin. Ama hepsinin başında dizinin rayından ve çizgisinden çıkmadığından emin olması gereken bir baş yönetmen olur. Bayona öyle olacak işte.

İspanyol yönetmen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
J.R.R. Tolkien tüm zamanların en sıra dışı ve ilham verici hikâyelerini yarattı ve küçüklüğümden beri kendisinin büyük bir hayranı olduğumdan bu harika ekibe katıldığım için onur ve mutluluk duyuyorum. Dünya çapındaki izleyicileri Orta-dünya’ya götürmek ve daha önce hiç anlatılmamış hikâyeler aracılığıyla İkinci Çağ’ın harikalarını keşfetmelerini sağlamak için sabırsızlanıyorum.
Hatırlayacağınız gibi daha önce Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaryosu Game Of Thrones’tan tanıdığımız Bryan Cogman‘a emanet edilmişti. Cogman’ın yanı sıra senarist ekibine Gennifer Hutchison (Breaking Bad), JD Payne (Star Trek Beyond) ve Patrick McKay gibi isimler de katıldı.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2021 yılında gösterime girmesi bekleniyor.

- Reklam -

Amazon Yeni Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliştiriyor

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    A Monster Calls izleyin. Doğru seçim olduğunu anlarsınız.

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Aynen sonuna kadar güzel ve tutarlı bir şekilde film işlenmişti.Valla sonunda gözüm dolmadı desem yalan olur.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım başarabilir, en sevdiğim fantastik edebiyat eserlerinin kötü çekilmiş dizisi veya filminden dolayı hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum ^^’

  4. Avatar for Overlord Overlord dedi ki:

    Eğer kitaplara sadık kalınarak dizi haline getirilirse filminin farklı şekilde ysniden çekilmiş hali gibi olur. Kısmen güncelliğini koruyan ve gayet başarılı olan filmleri yeniden çekilmeyeceği için de muhtsmelen bol fanservice içeren, poüler kültüre hitap eden bir dizi olacak gibi.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ortada sadık kalınacak bir kitap yok zaten :slight_smile: Silmarillon’un “Güç Yüzüklerine Dair” adlı bölümünden faydalanıp bolca kendi senaryolarını yazacaklar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hadrianaupolis Antik Kenti - Karabük

Karadeniz’in Zeugması “Hadrianaupolis”te Kazı Çalışmaları Yeniden Başladı

Kafasına Göre

Kafasına Göre Dergi’nin Yeni Sayısında Harry Potter Var!