in

Albert Einstein’ın Tartışılan Seyahatnamesi Türkçede

Einstein Seyahatnamesi, Albert Einstein’ın Uzakdoğu ve Ortadoğu seyahatleri sırasında tuttuğu notları içeriyor. Sonunda Türkçe olarak yayımlanan eser, yurt dışında oldukça tartışma yaratmıştı.

Albert Einstein
- Reklam -
- Reklam -

Nobel Fizik Ödülü’nün sahibi bilim insanı Albert Einstein hakkında neler biliyorsunuz? Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi. Bir dâhi. Fikirleri ve icraatleriyle dünyaya mal olmuş bir isim. Peki Einstein’ın insani yönünü hiç merak etmiş miydiniz?

Bir dâhinin bakışından Doğu ve Akdeniz nasıl gözüküyor olabilir? Çin, Japonya, Filistin, İspanya ve Singapur… Einstein’in seyahat notlarından oluşan bir seyahatname onun da bir insan olduğunu bizlere hatırlatıyor.

Einstein Seyahatnamesi – Uzakdoğu, Filistin, İspanya (1922-1923) adıyla Kronik Kitap tarafından dilimize kazandırılan eser, Einstein’a dair çoğu biyografinin yapamadığını yaparak bir dâhi hakkındaki boşluğu doldurmayı vazife edinmiş.

- Reklam -

Einstein’in Seyahat Notları Eksiksiz Şekilde Derlendi

1922 yılının güz mevsiminde eşi Elsa Einstein ile çıktığı beş buçuk aylık Uzakdoğu/Ortadoğu seyahati, dünyaca ünlü bu fizikçiyi daha yakından tanımanızı sağlıyor.

Kitap, Einstein’in gezi boyunca tuttuğu tüm notları içeriyor. Aynı zamanda fizikçinin bilim, sanat, felsefe ve siyaset hakkındaki düşüncelerini de barındırıyor.

- Reklam -

Kudüs’teki İbrani Üniversitesi’nin açılışında yaptığı konuşması, Japon İmparatoriçesi’nin katılımıyla düzenlenen bir bahçe partisi, İspanya kralı ile sohbeti, önemli bilim ve devlet insanlarıyla görüşmeleri… Einstein’ın ırk kavramı hakkındaki tartışmaya açık önerileri ise bugün hâlâ kitap ve fizikçi hakkında eleştirilerin gelmesine neden oluyor. Özellikle Albert Einstein’ın ırklara dair son derece açık sözleri, kitap çıktığı dönem yurt dışında oldukça gündem olmuştu.

Mektup, kartpostal, fotoğraf, harita ve çizelgeleri de barındıran Einstein Seyahatnamesi, Yusuf Selman İnanç tarafından Türkçeye çevrildi. 352 sayfalık kitabın etiket fiyatı ise 40,00 TL.


* Bilinen İlk Anadolu Kadınının Yüzü Modellendi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    “Bir dâhil.”
    Burada minik bir hata yapmışsınız Devrim Bey. Yazının başlarında yer alıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Luke Skywalker

George Lucas’ın Star Wars Fikirleri Pek Dinlenmiyor

Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge, Artık Amazon İçin Üretecek