in

Altay Öktem’den Yeni Roman: Thomas Düşerken

Öktem’in, okuyucularını İkinci Dünya Savaşı zamanının acımasızlığıyla yüzleştirdiği son romanı “Thomas Düşerken” satışa sunuldu.

thomas duserken ust
- Reklam -
- Reklam -

Yeraltı edebiyatının usta kalemlerinden biri olarak kabul edilen Altay Öktem‘in üzerinde çalıştığı son kitabı artık okuyucularıyla buluşmaya hazır. Yazın hayatına şiirle başlamış olan, bir zamanların Penguen’inde yazarlık yapmış, Marjinal Kitaplar’ı edebi dünyamıza kazandıran ve ayrıca FABİSAD’ın kurucu üyelerinden biri olan Öktem, sadık takipçileriyle yeni kitabını buluşturuyor: Thomas Düşerken.

Beni Yanlış Öptüler, O Adam Babamdı ve Filler Çapraz Gider gibi eserlerinin yanı sıra şiir ve düz yazıdan oluşan pek çok kitabı da külliyatımıza kazandıran Altay Öktem, bu son romanında okuyucularına bir savaş yılları hikayesi anlatıyor. Kitabın tanıtımı ise şöyle:

thomas duserken“Düşüşüne önceden karar vermişti demek istiyorum. Bilerek kendini uçurumdan aşağı bıraktı. Derinliğin dördüncü boyutunun da fotoğrafını çekmiş, sanat hayatının zirvesine ulaşmıştı. Geriye beşinci boyut kalıyordu. Beşinci boyutun çekilmesi için bizim bir araya gelmemiz gerekiyordu. Uçurumdan yuvarlanması, sana ve bana, ayrı ayrı yazılmış birer mektuptu aslında.”

- Reklam -

Bütün dünyanın sapkın olarak tanıdığı, kollarını kullanamadığı için ayaklarıyla fotoğraf çeken ve küçük yaşta konuşma yetisini kaybetmiş olan dâhi fotoğrafçı Thomas Dumas, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Polonya’dan kaçmak zorunda kalan bir ailenin çocuğudur. İspanyol bir modelin fotoğraflarını çekerken uçurumdan yuvarlanır… Bu ölümün ardından yolları kesişen model Maria ve Thomas Dumas’ın biyografisini yazmakta olan sanat tarihi profesörü Anders, ünlü fotoğrafçının ölümünün sırrının peşine düşerler.

- Reklam -

Paris’ten Münih’e, oradan da İstanbul’a uzanan nefes kesici bir maceraya tanık oluyoruz.

Ekim ayında raflarda yerini alacak olan “Thomas Düşerken”i okuyucularıyla buluşturan yayınevi ise Öktem’e koleksiyonunda ilk kez yer verecek olan Can Yayınları oldu. Keyifli okumalar…

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yedikuleli mansur ust

Tarihi ve Fantastik Bir Kabadayı Hikâyesi: Yedikuleli Mansur

turk korku sinemasi kronolojisi ust

“Türk Korku Sineması Kronolojisi” Çıktı