in ,

altKitap 2021 Öykü Seçkisi “Musa’nın Eli” Yayımlandı

altKitap 2021 Öykü Seçkisi “Musa’nın Eli” yayımlandı. altKitap 2021 Öykü Ödülü’nde derece giren ve jürinin seçtiği metinler e-kitap olarak okurla buluşuyor.

altKitap 2021 Öykü Seçkisi - Musa'nın Eli
- Reklam -
- Reklam -

altKitap 2021 Öykü Seçkisi dijital ortamda ücretsiz olarak yayımlandı. Musa’nın Eli adlı kitap PDF ve ePub formatlarında okurları bekliyor. Eserde altKitap 2021 Öykü Ödülü’nde ilk üçe giren öyküler ve seçici kurulun yayımlamaya değer bulduğu metinler yer alıyor.

altKitap 2021 Öykü Ödülü sonuçları 22 Haziran 2021 tarihinde açıklandı. Kökleri 1999’a uzanan ve Türkiye’nin ilk elektronik kitap yayınevi olan altKitap’ın 14. defa düzenlediği yarışmanın jürisinde Özge Calafato, Tuğba Çelik, Hande Ortaç, Engin Türkgeldi ve Mevsim Yenice ve 2020 altKitap Öykü Ödülü birincisi Hakkı Onur Ulu yer aldı.

altKitap 2021 Öykü Seçkisi Okurla Buluşuyor

Toplamda 515 öykünün katıldığı yarışmada sonuçlar şu şekilde olmuştu:

- Reklam -

1. Musa’nın Eli – Deniz Saatkaya Eldam
2. Tek Yumurta – Gözde Şahin
3. Gullit Neriman – Öykü Gizem Gökgül & İyi Günler – Deniz Longa

Seçkiye giren öyküler ise şu şekilde:

Dünyayı Değiştirenlerin Hikayesi – Feyza Akbulut Öner
Kurguyu Beklerken – Begüm Al
Redkit Maskeli Çocuk – Hürer Ebeoğlu
Kuru Pasta Limonata – Nurcan Ilcın
Satılık Kazlar – Seren Ay Şahin
İstifhane – Fulya Taşçeviren
Güzellik Merkezi – Derya Yazgıç

altKitap 2021 Öykü Seçkisi - Musa'nın Eli

Jürinin yayımlamaya değer bulduğu diğer 7 öyküyle birlikte toplamda 11 öyküden oluşan Musa’nın Eli e-kitabı böylece bir araya gelmiş oldu.

“Yeni Öykücüleri Görünür Kılma Hedefi”

altKitap’ın internet sitesinde yer verdiği açıklama şu şekilde:

- Reklam -

“Yenilikçi içeriği ve tasarımıyla 2000 yılından bu yana ücretsiz e-kitap yayımlayan altKitap, Türkiye’deki çağdaş edebiyat üretimini hareketlendirme ve yeni öykücüleri görünür kılma hedefini 2006’dan beri düzenlemekte olduğu altKitap Öykü Ödülü’yle gerçekleştirmeye çalışıyor. Satış ve maliyet kaygısından arınmış, içeriğin ön plana çıktığı, altKitap’ın ayrılmaz bir parçası olarak her yıl hazırlanan altKitap Öykü Seçkisi de bu anlayışla hazırlanıyor.

altKitap Öykü Ödülü’nün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, bütün katılımcılarımızı tekrar tebrik ediyoruz.”

Kitabın editör koltuğunu paylaşanlar şu şekilde: Özge Calafato, Tuğba Çelik, Hande Ortaç, Engin Türkgeldi, Hakkı Onur Ulu ve Mevsim Yenice. Eseri yayıma hazırlayanlar ise Su Başbuğu ve Mevsim Yenice. Kitap ve kapak tasarımı koltuğu Su Başbuğu’na emanet. Kitap toplam 104 sayfadan oluşuyor.

Siz altKitap ödüllerini takip ediyor musunuz? Yeni seçkiyi okuma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: altKitap

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Denizlonga Denizlonga dedi ki:

    Seçkinin ilk üçünü pardon dördünü -iki kişi üçüncülüğü paylaşıyor- okuma fırsatım oldu. En beğendiğim öykü 3. Lüğü paylaşan Deniz Longa’nın "İyi Günler 'öyküsü oldu. :grin:
    Kendime torpil yapmalıyım🤞
    www.altkitap.com da ücretsiz indirerek seçkinin hepsini okumanızı öneririm. Yıllardır süregelen ve seçkide yer alan yazarların ilerde önemli başarılara da imza attığı kıymetli bir yarışmaydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum👍

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Around the World in 80 Days fragmanı bbc david tennant

Around the World in 80 Days Dizisi Geliyor: David Tennant’lı Yapımdan Fragman

arılar penguenler güney afrika ölüm

Arılar, Nesli Tükenmekte Olan Penguenleri Öldürdü