Menu
in

Stephen King Hiç Durmayacak: Yeni Kitap Billy Summers Duyuruldu

Stephen King sonsuza kadar yazacak. King, yeni kitabı Billy Summers ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yetişkin bir Kayıp Rıhtım yılda ortalama üç “Yeni Stephen King Kitabı” haberi verebilir. İşte bu da onlardan birisi! Korku, gerilim, fantazi ve bilimkurgu türlerinde pek çok eser kaleme almış ve artık yaşayan bir efsaneye dönüşmüş olan King’den yeni bir kitap geliyor. Billy Summers adını taşıyacak romanın ilk tanıtımı yapıldı.

Stephen King bu yıl 73. yaşını kutladı. Usta yazar bir an bile duraksamadan üretmeye devam ediyor. Sai King’i Türkçede son olarak Enstitü kitabı ile gördük. Ancak Kral sonrasında Elevation, If It Bleeds ve Later adlı kitapları da yayımladı. Henüz bu eserler daha dilimize kazandırılmamışken çevrilmeyi bekleyenler arasına bir yenisi eklenior. Billy Summers kitabı 3 Ağustos 2021 tarihinde orijinal dilinde raflarda olacak.

Yeni Stephen King Romanı Billy Summers, Bir Kiralık Katil Hikâyesini Anlatıyor

Roman, adını da aldığı Billy Summers ismindeki kiralık bir katili konu edinecek. Summers, işinin en iyisi. Fakat Dextervari bir şartı var: Hedefinin yalnızca “kötü adam”lardan birisi olması gerekiyor. Summers’ın yavaş yavaş profesyonel mesleğine veda etme zamanı geliyor. Ama elbette, “son bir büyük görev” onu bekliyor. Billy, dünyanın en iyi keskin nişancılarından birisi. Bir Irak Savaşı gazisi. Söz “iş”ten sonra ortadan kaybolmaya geldiğinde ise gerçek bir Houdini’ye dönüşüyor. Peki bu son macerada, tam olarak ne ters gidecek, dersiniz?

- Reklam -

Evet, neredeyse her şey.

Kitabın yayımcısı Scribner’a göre Billy Summers “yarı savaş hikâyesi, yarı Amerika’ya ve oranın halkına bir aşk mektubu ve fevkalade kötü bir adamın suçlarının intikamını almak üzere harekete geçen; King öykülerinin en ilgi uyandıran ve de şaşırtıcı ikilisini” içeriyor. Roman aşk, şans, kader ve kefaretine karşı tek hakkı olan kompleks bir kahraman hakkında.

Billy Summers kitabını yayıma hazırlayan Scribner, daha önce King’in O, Sadist, Dolores Claiborne, Uykusuzluk, Uyuyan Güzeller, Christine, Tepki ve Kujo gibi eserlerini yayımlamıştı.

Entertainment Weekly dergisi, yeni Stephen King kitabından kısa bir tadımlık bölüm de paylaştı. Ön okumaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kitabın Türkçe çevirisinin ne zaman yayımlanacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Peki siz yeni bir Stephen King kitabı için heyecanlı mısınız? Yazarın son kitaplarına yetişmeyi başarabildiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version