in

Skandallar Sonrası Ertelenen Nobel Edebiyat Ödülü Bu Yıl İki Kez Verilecek

2018 Nobel Edebiyat Ödülü geçen yıl yaşanan skandallardan sonra ertelenmişti. Nihayet ödülün akıbeti belli oldu. Bu sene iki ödül de birlikte açıklanacak.

nobel edebiyat 2018 2019
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Nobel Edebiyat Ödülü’nü veren İsveç Akademisi taciz ve tecavüz skandalları ile çalkalanmıştı. İsveç Akademisi’nden bazı kişilerin taciz ile suçlanması yüzünden ertelenen ödül ile birlikte bu sene edebiyat alanında iki ödül verilecek.

1901 yılından beri İsveç Akademisi aracılığıyla belirlenen Nobel Edebiyat Ödülü geçtiğimiz sene kuruldan bazı kişilerin taciz ile suçlanması ile ortalık karışmış ve ödül verilememişti. Nobel Vakfı İsveç Akademisi’ni geçen yılki olaylardan sonra men ederek 2018 ödülünü de bu yıl vereceklerini dile getirdi.

Akademi Mayıs ayında 2018 yılında verilmesi gereken ödülün “Akademinin üstüne sürülen lekeden ve kamu güveninin kaybından sonra” ödülün verilmeyeceğini söylemişlerdi. Bu iptal 1943 yılında, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanandan beri gerçekleşen ilk iptal olmuştu. Geçtiğimiz seneden beri vakıfta yapılan yasal değişiklikler sonrası tecavüz ile yargılananlar hakkında işlem başlatıldı ve 2018 yılının ödülünün ertelendiği duyurusu yapıldı. Böylece 2018 yılının kazananı 2019 ödülü ile birlikte açıklanarak verilecek.

- Reklam -
- Reklam -

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Eee… Neil Gaiman’ı aday gösteren alternatif Nobel ne olacak peki? Bu “diğer ödülü tanımıyoruz” anlamına mı geliyor yani? :roll_eyes: Eğer öyleyse aklımıza gelen başımıza gelmiş gibi bir şey oldu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

captain marvel

Marvel Sinematik Evreni’nin Yeni Filmi “Captain Marvel” Nasıldı? [Video]

tolkien yeni fragman

J.R.R. Tolkien’i Anlatan Filmden Yeni Fragman