in

Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Ödüllü Romanı “Gece Bekçisi” Türkçede

Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Kurgu Ödülü kazanan romanı “Gece Bekçisi” raflardaki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Gece Bekçisi - Louise Erdrich
- Reklam -
- Reklam -

Gece Bekçisi Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Kurgu Ödülü kazanan romanı, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

7 Haziran 1954’de doğan Amerikalı yazar ve şair Louise Erdrich, hem yetişkin hem de çocuk edebiyatını kapsayan eserlerinde genellikle Kızılderili mirasıyla ilgili temaları ve sembolizmi araştıran bir isim olarak biliniyor. Ayrıca Amerikan Yerlileri Rönesansı olarak bilinen edebi hareketin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kuzey Dakota’daki Turtle Mountain Reservation’da düzenli olarak yazarlık atölyeleri düzenleyen ve Minneapolis’te Kızılderili edebiyatına odaklanan bağımsız bir kitapçı işleten yazar, The Round House adlı romanıyla 2012 yılında Ulusal Kitap Ödülü’nü, Gece Bekçisi adlı romanıyla da 2021’de Pulitzer Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Kaplumbağa Dağı Chippewa Grubu’nun Kızılderilileri üyesi olan yazar, Gece Bekçisi adlı kitabında büyükbabasının olağanüstü yaşamına dayanan bir hikâye kaleme alıyor.

Orijinal adı The Night Watchman olan ve ilk defa Mart 2020’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Gece Bekçisi – Louise Erdrich | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Gece Bekçisi - Louise Erdrich

Kuzey Dakota’da bulunan Kaplumbağa Dağı’ndaki küçük bir Kızılderili topluluğunun hayatı, açlığı ve sefaleti, gururlu kültürel kimliği, aşkları ve sosyal mücadeleleri bir yasa tasarısıyla tehdit edilir. Bu tasarının yürürlüğe girmesini önlemek için eyleme geçilmesi şarttır. Kaplumbağa Dağı Mücevher Yatağı Fabrikası’nda gece bekçiliği yapan Thomas Wazhushk, yasanın onaylanmasını engellemek için mücadeleye başlar ve Amerikan Yerlileri’nin mülksüzleştirilmesini protesto eden bu isyanın sesi Washington’a kadar uzanır…

- Reklam -

Gece Bekçisi, idealler uğruna verilen mücadelelerin fark yaratabileceğini gözler önüne seren, titizlikle araştırılıp kaleme alınmış, karanlık bir mizahla bezenip okuruna ilham aşılayan bir roman…

Kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Püren Özgören’in çevirisini üstlendiği Gece Bekçisi’nin editörlüğünü Merve Akıncı Almaz, yayına hazırlığını Şebnem Soral Tamer, son okumasını Nimet Kirşan, kapak tasarımını İlknur Muştu ve son olarak sayfa tasarımını ise Ceyda Çakıcı Baş üstleniyor. 453 sayfadan oluşan eser, Mart 2023 itibarıyla kitapçılardaki yerini almaya başladı.

Louise Erdrich’in daha önce herhangi bir kitabını okumuş muydunuz? Yazarın ödüllü kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Citadel Fragmanı: Russo Kardeşler'den Yeni Aksiyon Filmi

Russo Kardeşler’in Richard Madden’lı Aksiyon Dizisi “Citadel”den İlk Fragman

Keanu Reeves Ölümcül Kimyasal Bileşen

Keanu Reeves’in Adı Mantarları Öldüren Kimyasal Bir Bileşiğe Verildi