in ,

“Şahsiyet” Meksika Uyarlaması Sonrası Yeni Uyarlama Fransa’dan: Dizi, Bu Defa Bir Kadın Başrol Yorumuyla Geliyor

“Şahsiyet” dizisi “Mémoire Vive” ismiyle Fransa’da yeniden ekrana uyarlanıyor. Haluk Bilginer’e Uluslararası Emmy ödülü kazandıran yapım globaldeki adaptasyon macerasını sürdürüyor.

Şahsiyet Dizisi Fransa Uyarlaması Mémoire Vive
- Reklam -
- Reklam -

Şahsiyet dizisi yeni bir uyarlamaya konu oluyor. Başrolünde Haluk Bilginer’in oynadığı Ay Yapım imzalı polisiye yapımı, Meksika’nın ardından şimdi de Mémoire Vive ismiyle bir Fransız TV kanalına adapte ediliyor.

Hakan Günday ve Onur Saylak tarafından 2018’de puhutv kanalında izleyicilerle buluşan Şahsiyet, tek sezonluk macerasıyla geniş çapta takdir toplamış ve adından çokça söz ettirmişti.

Türkiye’de aldığı olumlu eleştirilerin ardından 2019’da Uluslararası Emmy Ödülleri’nde de öne çıkan Şahsiyet; Haluk Bilginer’e En İyi Erkek Oyuncu Performansı ödülünü getirmişti. Bu ödülün hemen ardından ise dizinin Meksika uyarlaması duyurulmuş; El Asesino Del Olvido adlı dizi Paulina Gaitan, Damián Alcázar ve Erik Hayser gibi oyuncularla Meksika ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Şahsiyet Dizisi Fransa Uyarlama Mémoire Vive

Dizinin uluslararası pazardaki cazibesi, ilk etapta mini dizi olarak planlanan Şahsiyet’e 5 yıllık aranın ardından 2. sezon imkânı da tanımıştı. GAİN’de yayınlanan yeni sezon Haluk Bilginer ve Cansu Dere ile birlikte İlker Aksum, Nergis Öztürk, Ahmet Mümtaz Taylan ve Recep Usta’yı da ekranda ağırlamıştı.

“Şahsiyet” Dizisi Fransa Televizyonuna Uyarlanıyor

Mémoire Vive adını taşıyacak yeni uyarlamanın başrolünde ise bu defa kadın bir karakter yer alacak. Six Women adlı diziyle tanınan Clémentine Célarié, yeni uyarlamada yeniden yorumlanan kadın başrol Esther Lefevre’yi canlandıracak. 66 yaşındaki aktris aynı zamanda Pierre & Jeanne, Betty Blue ve Demain tout commence gibi yapımlarla da tanınıyor. Dizinin Fransız versiyonunun yapımcılığını M6 kanalı adına Calt Studio üstleniyor.

Mémoire Vive dizisi 2024’ün ilk yarısında prodüksiyon aşamasına geçecek. Haberin detayları dün gece Cannes Uluslararası Dizi Festivali adıyla da bilinen Canneseries’de yapılan bir gösterim sırasında açıkladı.

- Reklam -

Clémentine Célarié - Şahsiyet Fransa Uyarlaması

Yeni uyarlamanın oyuncu kadrosu, teknik ekibi ve yayın tarihi gibi detaylar ise şimdilik saklı tutuluyor.

Şahsiyet, Agâh Beyoğlu isimli emekli bir adliye memurunun bir yandan Alzheimer hastalığıyla mücadele ederken bir yandan da yıllardır ertelediği bir cinayet planını yürürlüğe koymasıyla başlıyor. Agâh’ın yolu bu süreçte cinayet büronun tek kadın polisi Nevra ile kesişiyor ve hikâye tam bir puzzle hâline geliyor. Dizinin ikinci sezonu ise Agâh Beyoğlu’nun kızının onu himayesine almasının ardından hafızasını parça parça geri kazanmasıyla açılıyor. Agâh yeni bulduğu özgürlüğüyle başa çıkmanın bir yolunu ararken bir yandan da intikam arzusuyla yanıp tutuşan güçlü düşmanlar edindiğinin farkına varıyor.

Siz Mémoire Vive adlı bu yeni uyarlamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pompeii'de Antik Roma İnşaat Alanı Keşfedildi

Pompeii’de Antik Roma İnşaat Alanı Keşfedildi: İşte Romalıların Gizli İnşa Teknikleri

Disney - Indiana Jones 5 Zararı

Disney, “Indiana Jones and the Dial of Destiny” Filminden 130 Milyon Dolardan Fazla Zarar Etti