in

Matt Haig’in Ödüllü Romanı “Gece Yarısı Kütüphanesi” Türkçede

İngiliz yazar Matt Haig, ihtimallerin sonsuzluğunu sorgulatan ödüllü romanı Gece Yarısı Kütüphanesi ile Türkçe raflarında.

Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig
- Reklam -
- Reklam -

Matt Haig, yeni romanı Gece Yarısı Kütüphanesi ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Domingo Yayınevi etiketiyle Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Türkçede daha önce Ölü Babalar Kulübü, Yaşama Tutunmak için Nedenler, İnsanlar, Zamanı Durdurmanın Yolları ve Nevrotik Bir Gezegenden Notlar kitapları ile tanıdığımız Matt Haig; ülkemizdeki yolculuğuna devam ediyor.

İngiliz yazar ve gazeteci Matt Haig, 1975 yılında Sheffield’da dünyaya geldi. Çoğunlukla spekülatif kurgu türünde eserler, çocuk kitapları ve kurgu dışı çalışmalar yayımladı.

- Reklam -

Eserleri 40’tan fazla dile çevrilen yazarın eserleri çeşitli uyarlamalara konu oldu, ödüller kazandı. Son olarak 2020 Goodreads Okur Ödülleri’nde En İyi Kurgu dalında The Midnight Library eseri ile ödüle layık görüldü. Haig’in bu kitabı şimdi Türkçedeki yerini alıyor.

Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig | Arka Kapak Tanıtımı

Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig

42 Dile Çevrilen Uluslararası Çoksatan

2020 Goodreads Yılın En İyi Romanı

“Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var,” dedi. “Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider. Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün…
Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?”

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında… Kitapların her birinde Nora’nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar.

Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora’nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

- Reklam -

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora’nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkânına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.

Gece Yarısı Kütüphanesi Hakkında Ne Dediler?

“Değişmesini istediğimiz bir dünyada hep birlikte sıkışıp kalmışken, tam zamanında yazılmış bir modern çağ masalı, günümüzün Şahane Hayat’ı.” – Jodi Picoult

“Kitapların yaşamı değiştirme gücünü kutlayan, içtenlikle ve mizahla yazılmış, baştan çıkarıcı bir roman.” – Sunday Times

“Matt Haig sözcükleri konserve açacağı gibi kullanıyor. Konserve de biziz.” – Jeanette Winterson

Toplamda 296 sayfadan oluşan Gece Yarısı Kütüphanesi’nin çevirmenliğini Kıvanç Güney üstleniyor. Eserin editör koltuğunda Ümran Özbalcı, redaktör koltuğunda ise Betül Güzhan oturuyor. Romanın kapak tasarımı Rafaela Romaya ve Betül Güzhan’a ait.

Matt Haig eserleri ve Gece Yarısı Kütüphanesi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sweet Girl Fragmanı: Jason Momoa

Sweet Girl Fragmanı: Jason Momoa’lı Netflix Filmi Yolda

Manisa Aigai gladyatör dövüşleri

2 Bin Yıl Önce Manisa’da Gladyatör Dövüşleri Yapıldığı Ortaya Çıktı