in ,

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi İddialarına Son Nokta

Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi geliyor, iddialarına son noktayı koyuyoruz. İşin aslı nedir, satır satır tüm gerçekleri anlatıyoruz.

Harry Potter
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter ve Lanetli Çocuk. Sekizinci kitap. “Bazen karanlık, hiç beklenmedik yerlerden gelir.” Tüm bu tantana neden koptu? Neden tüm medya tek ağızdan bir Harry Potter devam filmi hakkında konuşuyor? Bu mümkün mü?

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: Harry Potter ve Lanetli Çocuk film uyarlaması diye bir şey yok.

6 Eylül 2019’da J.K. Rowling, aylar süren Twitter orucunu noktalayan bir Tweet attı. Bu gizemli paylaşım Lanetli Çocuk hakkındaydı:

- Reklam -

Peki J.K. Rowling’in aylar sonra sosyal medyaya dönmesini gerektirecek kadar önemli olan bu gönderi, ne ifade ediyor olabilir?

Tüm bunlar sadece tiyatro oyununun yeni sezonuna dair bir reklam kampanyası. Hepsi bu. Oyun hakkında, oyunun yeni kitabı hakkında, oyuna hediye biletler hakkında, oyunun logosu hakkında.

Fazlası yok.

Bütün basın -en azından yabancı kaynaklar- bunların çoğunu bildiği halde, J.K. Rowling’in piresini deve yapmak ve daha fazla tıklanma almak için hareket etti. Hatta bu esnada yeni filmin Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint üçlüsünü de geri getireceği bilgisini ekleyiverdiler(!)

O sırada biz de sizlerle FantastikCanavarlar.com üzerinden doğruları paylaşmakla meşguldük.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk yeni tasarım

Yazının başında, zerre lafı dolandırmadan söylediğimiz gibi bir Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi gündemde yok. Olması da kısa vadede mümkün değil.

J.K. Rowling’in Lanetli Çocuk Paylaşımı Ne Anlama Geliyor?

Kabul etmek gerekir ki eğer New York’ta yaşıyor olsaydık bu paylaşım bizleri de oldukça heyecanlandırırdı. Çünkü Times Meydanı’ndaki dev binaların reklam panolarında devasa bir lansman yapıldı:

YouTube video

Lanetli Çocuk başlığındaki Harry Potter logosu, Mary GrandPré tarafından 23 yıl önce hazırlanan fontlara uyarlandı. Bu da hikâyenin Rowling tarafından yazılmamış olsa bile resmi olarak 8. macera sıfatıyla tanımlandığı anlamına geliyor.

Logo dışında bir başka duyuru ise Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununun sahne arkasını anlatan bir kitabın yolda oluşu hakkındaydı. Potter dünyasına dair sahne arkası kitaplarına alışık olduğumuzdan, bu da bizim için büyük bir haber değil.

- Reklam -

harry potter ve lanetli cocuk yeni logo

Bir diğer mesele ise hediye tiyatro biletleri hakkında. Eh, bunda da şimdilik bizleri ilgilendiren bir durum göremiyoruz.

Lanetli Çocuk oyunu yeni sezonda New York, San Fransisco, Melbourne, Hamburg ve Toronto’da oynanacak.

Harry Potter

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi ’Hiç’ mi Gelmeyecek?

Söz konusu J.K. Rowling olduğunda, asla asla dememek gerekiyor. Ama gerçekçi olmakta fayda var. Rowling’in 8. hikâyeyi bir tiyatro oyunu olarak tasarladığı ve bu formda kalması gerektiğini ısrarla dile getirişi konuya dair tartışmaları başlamadan bitiriyor.

İşin bir de Warner Bros. ve Fantastik Canavarlar boyutu var. Bildiğiniz gibi Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi bir sene ertelenerek 2021’in Kasım’ına ötelenmişti. Erteleme kararından sonra ise Rowling’in her gün saatlerini harcadığı sosyal medyadan neredeyse tamamen kaybolup bu filmin senaryosuna odaklandığı biliniyor. WB, Büyücülük Dünyası gibi bir markayı ateşe atmak istemiyor.

jk rowling fantastik canavarlar3

Anlayacağınız 5 filmden oluşması beklenen Fantastik Canavarlar serisi iniş çıkışlar yaşıyor olsa da, nihayete erdiğinde başarılı bir seri olarak hafızalarda yer edinmeli. Durum böyleyken oyuncularla, stüdyolarla, ekiplerle onca sözleşme imzalanmışken her şeyin bir kenara bırakılıp başka bir filme yönelinmesi kesin olarak mümkün değil.

Fantastik Canavarlar beşlemesi başarılı olmak zorunda.

Serinin son filmi, bundan sonra hiç erteleme olmazsa bile en erken 2025 yılının sonlarında karşımıza çıkacak.

fantastik canavarlar 2 gorsel

Bu tarihten sonra elbette Büyücülük Dünyası genişlemeye devam edebilir. Bir çeşit Star Wars’a dönüşebilir. Filmler farklı yazarlar ve ekiplerle geliştirilmeye devam edebilir. Hatta serinin kitapları da başka yazarların ellerinde kelimelere dökülebilir.

Ama o vakte kadar bu prodüksiyonda başka bir yapım beklemek hata olur.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!

Not: Bu haber ilk olarak kardeş sitemiz olan FantastikCanavarlar.com’da yayınlanmıştır.


* Harry Potter ve Lanetli Çocuk Hikâyesinin Tamamı

* Harry Potter Kitapları ‘Gerçek Büyüler İçerdiği’ İçin Yasaklandı

Konuk Yazar

Siz de Kayıp Rıhtım'da konuk yazar olabilirsiniz!

İletişim: [email protected]

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for gearcy gearcy dedi ki:

    Yeni kitap yazmayacağım da demişti rowling ama yazdı. bu da KESİN film olur birgün ama fantastik canavarlar beşlisi bittikten sonra tabi ki.

  2. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    Gerekmez, kalsın. Kitap olarak bir hayal kırıklığı yeter.

  3. Avatar for Judjag Judjag dedi ki:

    Bir şeyi de tadında bıraksalar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisinde Çekimler Başladı ve İlk Fotoğraf Geldi

Çevirinin Tesellisi: Her Roman Çevrilebilir mi?

Çevirinin Tesellisi: Her Roman Çevrilebilir mi?