in

Hayaletin Garip Huyları Artık Tam Metin!

Stephen King’in uzun süredir raflarda bulunmayan öykü kitabı Hayaletin Garip Huyları, tam metinli yeni bir baskıyla okurla buluşuyor.

Stephen King Mr. Mercedes
- Reklam -
- Reklam -

Altın Kitaplar, Stephen King’in güncel eserlerini dilimize kazandırmayı sürdürüyor. Bunun yanında, yazarın daha önceden basılmış öykü ve romanlarını da okurla buluşturuyor. Bu yeni baskıların dikkat çeken özellikleri ise yenilenen kapaklar, çeviriler ve tamamlanan eksik metinler özelinde oluyor. Hayaletin Garip Huyları da bu kafileye dahil oldu.

Orijinal adı Night Shift olan ve ilk olarak 1978 yılında yayımlanan öykü kitabı, Altın Kitaplar tarafından 1989 senesinde dilimize kazandırılmıştı. İçerisinde Hayaletin Garip Huyları, Umacı, Ben Bir Kapıyım gibi Stephen King külliyatında dikkat çeken metinler de barındıran edisyon; bazı öyküler hariç tutularak raflara gelmişti.

Önceki Baskıda Olmayan Öyküler de Kitapta Yer Alıyor

Ekim sonu itibarıyla Altın Kitaplar, Hayaletin Garip Huyları kitabını eksiksiz tam metin olarak okurla buluşturmaya hazırlanıyor. Eserin eski baskısı 313 sayfayken şimdi okuru 416 sayfalık bir yeni baskı bekliyor. Kitabın çevirisini ise Gönül Suveren ve Esat Ören birlikte üstleniyor.

- Reklam -

Hayaletin Garip Huyları kitabının yeni baskısında toplam 20 korku hikâyesi yer alıyor. Kitabın raflara dağıtılacağı tarih ise 1 Kasım 2019 olarak duyuruldu.

Uzun süredir yalnızca sahaflardan temin edilebilen, Stephen King külliyatının önemli öykü derlemelerinden birisi olarak kabul edilen Hayaletin Garip Huyları, böylece yeni bir baskıya kavuşmuş oluyor.

- Reklam -

Stephen King bir yandan The Institute, Elevation ve If It Bleeds gibi yeni eserlerini duyururken Altın Kitaplar da diğer taraftan, yazarın eski tarihli kitaplarını yeniden gözden geçirerek eksiklerini kapatıyor.

Korku, fantazi ve bilimkurgu gibi türlerin ötesinde; pek çok alanda hikâyeler anlatan Stephen King üretmeye devam ederken Türkiye’deki yayıncısının da geri kalmaması birçok okur tarafından takdirle karşılanıyor.

Yazarın tam metin baskılarında Türkçede en son Şeffaf (The Tommyknockers) kitabı okurla buluşmuştu.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

google kuantum bilgisayar

Dünyayı Değiştirecek Kuantum Üstünlüğüne Ulaşıldı

Tracy Letts Deep Water

Deep Water Filminde Kadro Genişliyor