in

Murat Uyurkulak’tan Yeni Öykü Kitabı: “Hoca, Baba, Amca, Ben”

Murat Uyurkulak yeni öykü kitabı ile okurla buluşuyor. “Hoca, Baba, Amca, Ben” adını taşıyan eser, Can Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Hoca, Baba, Amca, Ben - Murat Uyurkulak
- Reklam -
- Reklam -

Murat Uyurkulak yeni öykü kitabı ile okurun karşısına çıkıyor. Hoca, Baba, Amca, Ben adını taşıyan eser Can Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Son olarak geçen yıl Delibo romanı ile karşımıza çıkan Uyurkulak, bu defa öyküleriyle bizlerle. Yazarın 2014 – 2020 yılları arasında kaleme aldığı öyküleri bir araya getiren kitap, üç ana bölümden oluşuyor. Hoca, Baba, Amca, Ben bölümünde 8, Tuhaf Şahıslar Albümü bölümünde 13, Ve Diğerleri’nde 2 öykü okuru bekliyor.

1972 yılında Aydın’da dünyaya gelen yazar, edebiyat dünyasına 2002 yılındaki Tol adlı romanıyla girdi. Onu 2006’da Har takip etti. Bazuka adlı öykü kitabı 2011’de yayımlandı. Merhume romanı 2016’da, Delibo ise geçen yıl raflardaki yerini aldı. Eserleri 10 dilde yayımlanan Uyurkulak, çağdaş edebiyatımızın önde gelen yazarları arasında bulunuyor.

- Reklam -

Hoca, Baba, Amca, Ben – Murat Uyurkulak

Hoca, Baba, Amca, Ben - Murat Uyurkulak

Bir sabah, uykunun en tatlı yerindeyken, kapı zili acı acı öttü.

Bülbül zillerdendi, bana çocukluğumun geçtiği Aydın’daki aile evini, o evdeki mutsuzluğu ve yoksulluğu hatırlattığı için sevmezdim, ama değiştirmeye de cesaret edemiyordum, maziyle iyi kötü bir bağdı neticede.

 Kalktım. Dedim herhalde ev arkadaşlarımdan biridir. Anahtarını falan unutmuştur. Açtım kapıyı, hoca, babam ve amcam karşımda duruyordu.

Sabahın daha o saatinde sallanıyorlardı içkiden.

- Reklam -

Babamın elinde büyükçe bir bavul vardı.

Hoca, Baba, Amca, Ben, Murat Uyurkulak’ın 2017-2020 arası yazdığı öyküleri bir araya getiriyor. Kitaba adını veren ilk bölümde dört karakter üzerinden anlatılan hikâyeler var. Bu karakterlerden üçü, anarşistlikten komünistliğe uzanan muhtelif muhalif tonları olan üç alkolik. Gururlu, dürüst, yoksul, dışarıdan bakıldığında “kaybeden” diyebileceğiniz, ama kendilerini asla kaybetmiş görmeyen, hayat, memleket, dünya ve insanlar hakkında söyleyecek bolca sözleri olan, entelektüel karakterler. Rakıları, muhabbetleri, şehirleri ve ufaktan yaşadıkları gönül maceralarıyla her şeye rağmen kendileriyle barışık ve eğlenceli insanlar. Onların düşüncelerini ve hikâyelerini ise “oğul, yeğen ve öğrenci” olan, ortalarındaki “Ben” karakteri sayesinde okuyoruz. İkinci bölüm “Tuhaf Şahıslar Albümü”ndeyse ilginç karşılaşmalar, hayata gölgesini ya da ışığını düşüren anekdot ile anılar ve kimini okurların yakından tanıdığı çeşitli figürlerin ustalıkla hikâyeleştirilmiş dokunaklı portreleri yer alıyor.

Toplamda 160 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Cem Alpan’a, düzeltisi Ebru Aydın’a, kapak tasarımı Utku Lomlu’ya ait. Eser, Can Yayınları Çağdaş Serisi’nin bir parçası olarak yayımlandı. Dizideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Yayınevi, bu kitapla birlikte yazarın eski romanlarından Merhume’ye de yeni bir baskı yaptı.

Murat Uyurkulak ve yeni kitabı Hoca, Baba, Amca, Ben hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Let the Right One In Dizi Vampir

Let the Right One In Dizi Oluyor: İkonik Vampir Romanına Yeni Uyarlama

Çember – Mercan Alper | Haftanın Kitabı #168

Çember – Mercan Alper | Haftanın Kitabı #168