in

J.R.R. Tolkien’in Yarım Kalmış Saklı Eseri “The New Shadow” Geliyor!

J.R.R. Tolkien’in yarım bıraktığını söylediği “The New Shadow”un tam metni ortaya çıktı. Kitap, Tolkien’in hayatını anlatan biyografi filmiyle aynı gün raflara gelmeye hazırlanıyor.

jrr tolkien the new shadow
- Reklam -
- Reklam -

2019 şahane kitaplar ve haberlerle birlikte gelmeye devam ediyor. Bir yandan Isaac Asimov eserlerini yeniden Türkçede okuma şansına erişip bilimkurguya doyuyoruz; bir yandan da birçok şahane fantastik kurgu ilk defa dilimize çevriliyor. J.R.R. Tolkien külliyatına dair pek çok önemli eser de halihazırda Türkçeye çevrilmişti. Fakat bu defa ortada tüm dünya için yeni sayılacak bir eser var: “The New Shadow”

J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi’nden sonra kaleme almaya başladığı ancak içine sinmediği için yarım bıraktığını söylediği “The New Shadow”a ait, neredeyse eksiksiz bir taslak bulundu! Kitabın İngilizce baskısının tam 480 sayfa olduğu söyleniyor.

Sauron

- Reklam -

Sauron’un düşüşünden 100 sene sonra, yani Güneş’in 4. Çağı’nda geçen Yeni Gölge’yi Tolkien, Yüzüklerin Efendisi’nin devamı olarak tasarlamıştı. Usta yazar kitaba başladıktan bir süre sonra da bu eseri yarım bıraktığını duyurmuştu.

Ancak görünen o ki işler pek de öyle olmamış! Tolkien Vakfı’nın yaptığı açıklamaya göre yazar bu kitabı tamamen bitirmiş fakat gün yüzüne bir türlü çıkartamamış.

5 Temmuz 2019’da vizyona girmesi beklenen Tolkien filmiyle birlikte, raflardaki yerini almaya hazırlanan “The New Shadow” için biz de geri sayıma geçtik. Çünkü şu anda Tolkien’in kitaplarını basan İthaki Yayınevi, 5 Temmuz 2019’u kitabın Türkçe basım tarihi olarak da duyurdu. Anlayacağınız eser İngilizce baskısının çıktığı gün bizlerin de kütüphanelerini süslemeye başlayacak!

Ön okuma ve İmzalı Kitap Fırsatı!

christopher tolkien

- Reklam -

Kitabın ilk bölümünü içeren ön okumaya buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca J.R.R. Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien’den imzalı Yeni Gölge kazanmak için de buraya tıklamayı unutmayın!

Kitap, Yüzük Savaşı’nın Gondor halkı için masal gibi geldiği bir çağda, Melkor ve Sauron’a tapılan bir tarikatın kurulmasıyla başlıyor. Gölge yeniden yükselirken Gondor’da Aragorn’un oğlu Eldarion hüküm sürüyor.

Bir tarafta Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi, diğer tarafta Gollum oyunu ve Tolkien filmi derken işin içine bir de kitap girdi!

Ne dersiniz? Böyle bir maceranın yarım kalmamış olması harika değil mi? Üstelik Temmuz 2019’a da oldukça az kaldı!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for valarrr valarrr dedi ki:

    O değil de iyi yedim. Güzel yedim. Daha önce böyle yediğimi söyledim mi? Hele hele böylesini hiç yemedim. :joy::innocent: Gerçi İthaki’nin aynı anda yayınlaması kısmında işkillendim ama olsundu.
    Bu da geçen seneki Patrick amca haberi gibi 1 seneden uzun süre boyunca birkaç kere yememle geçecek. :grin:

  2. Avatar for Nymphadora Nymphadora dedi ki:

    Geçen kral katili güncesi şakasını yemiştim hatta hazıran ayıydı 1 nisan da yesem hadi neyse :)) Ama bunu yemedim Gururla söylüyorum

  3. Avatar for EzbenderTheSword EzbenderTheSword dedi ki:

    Yemedim. 1 Nisan bu gün kesin altından bir şey çıkar diyerek okuyordum. valarr ın yorumu görünce tamam dedim.
    Yalnız 100 sene sonra… Sauron’a tapan tarikat… Eldarion falan derken aklıma tanıdık bir öykü geldi

    Yazan da Tolkien olmasa da bizden biri :grin::+1:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Oathbringer raflardaki yerini aldı deseniz belki daha çok inanan olurdu. :joy:

  5. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Abi herşey gerçekci olmuşta İthaki olunca şaka olduğunu anladım:)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

distopya as

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri #2: Distopya A.Ş.

golgesiz matiz ust

Bülent Ayyıldız’dan Yeni Kitap: Gölgesiz Matiz