in

Bülent Ayyıldız’dan Yeni Kitap: Gölgesiz Matiz

Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil adlı kitabıyla okurların beğenisi toplayan Bülent Ayyıldız bu kez bir öykü derlemesiyle bizlerle.

golgesiz matiz ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Durun Yanlış Anladınız ve Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil adlı kitaplarıyla okuma fırsatı yakaladığımız Bülent Ayyıldız şimdi de fantastik bir öykü derlemesiyle bizlerle: Gölgesiz Matiz.

Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olan Ayyıldız, geçen sene “Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil” adlı romanıyla Kayıp Rıhtım Okur Anketi’nde yılın en iyi yerli fantastik yazarı seçilme başarısı da göstermişti.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
golgesiz matiz2018 Kayıp Rıhtım okur anketlerinde yılın en iyi yerli fantastik romanı seçilen Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil’in yazarı Bülent Ayyıldız bu defa bir öykü kitabıyla karşınızda.

- Reklam -

Perdedeki gölgeler aynı insan gibi ses çıkarıyordu. Hayalînin ustalığına verdiler. Aniden kocaman bir canavar belirdi perdede. İnsanlar bunu da gerçek mi değil mi ayırt edemediler; derken perde yırtıldı. Yanı başında Lami müstehzi sırıtmasıyla halka bakıyordu. Yırtılan bezin arkasından tepegözler, şahmaranlar, câzûlar, cinnîler, yılanlar, çıyanlar çıkmaya başladı. Halk ne olduğunu anlayamadı. Bu da neyin nesiydi. Tepegözler ağızlarından ateş saçmaya başlayınca bir vaveyla koptu. İnsanlar sağa sola kaçışmaya başladı. Acı bir seda kapladı meydanı. Ahali ne olduğunu anlamasa da can havliyle sağa sola kaçışıyordu. Kafalar kopmaya, işkembeler, bağırsaklar ortalığa saçılmaya başladı. Ortalık kan revan oldu. Lami kahkahalar atıyordu.

- Reklam -

Gölgesiz Matiz, ilk kitabı Durun Yanlış Anladınız ile dikkat çeken Bülent Ayyıldız’ın ikinci hikâye toplamı. İlk romanı Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil ile farklı üslupları harmanlayarak şahsiyetli bir kurgu oluşturulabileceğini gösteren yazar, bu kitabında kendisini takip eden okuyuculara; farklı dönemlerin, coğrafyaların, dillerin, karakterlerin seçkin bir koleksiyonunu sunuyor.

Günümüz kurgusu hakkında fikir edinmek ve onun zenginliğine tanık olmak isteyen okuyucuları kitabın arka kapağını kenara bırakıp vakit kaybetmeden kitabı okumaya çağırıyorum.
-İsmail Pelit
İthaki Yayınları etiketiyle bizlerle buluşan kitap bu haftadan itibaren tüm sanal ve fiziksel mağazalardaki yerini alıyor. Şimdiden keyifli okumalar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Gölgesiz Ayyıldız - Bülent Matiz diye okudum. Garip bir soyadmış derken beynim çapraz okumuş onu fark ettim. :smiley:

    Son zamanlarda okuduğum yerli edebiyat eserlerinden memnun kalıyorum. Şöyle bir baktığımda arka kapak yazısı da dikkatimi çekti. İçeriğe de biraz göz atınca listeme ekleyebilirim. :blush:

  2. Avatar for Vanbilderass Vanbilderass dedi ki:

    Bülent Ayyıldız sevdiğim, dergilerde yayımlanan öykülerini takip ettiğim bir yazar. Bu kitabı okuyup biraz daha okumak isteyenlere, ilk öykü kitabı Durun Yanlış Anladınız’ı da gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jrr tolkien the new shadow

J.R.R. Tolkien’in Yarım Kalmış Saklı Eseri “The New Shadow” Geliyor!

Jules Verne butun oykuler

Jules Verne’ün Bütün Öyküleri Tek Bir Ciltte