in

Galaktik İmparatorluk Üçlemesi “Gökteki Çakıl Taşı” İle Tamamlanıyor

Isaac Asimov’un Galaktik İmparatorluk Üçlemesi üçüncü ve son cildi “Gökteki Çakıl Taşı” ile bize yine bir bilimkurgu şöleni yaşatmaya geliyor.

gokteki cakil tasi ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları, Galaktik İmparatorluk Üçlemesi’nin son kitabını bizlerle buluşturmaya hazırlanıyor: Gökteki Çakıl Taşı (Pebble In The Sky). Isaac Asimov‘un 1950’de yayımlattığı bu kitap aynı zamanda üstadın yazdığı ilk bilimkurgu romanı olma özelliği taşıyor. O zamana dek hep kısa hikâyeleriyle tanınan Asimov böylece Vakıf‘a giden yolda ilk adımı da atmış oluyor.

Gökteki Çakıl her ne kadar Toz Gibi Yıldızlar ve Uzay Akımları‘ndan önce yazılmış olsa da kronolojik olarak sonraki bir zamanda geçiyor. Bu kez Dünya gezegenindeyiz. Önceki kitaplarda yaşananların ardından Trantor İmpratorluğu iyice büyümüştür. Dünya gezegeni ise galaksinin geri kalanı tarafından dışlanan bir yer hâline gelmiştir.

Kitabın tanıtım yazısı şöyle:
gokteki cakil tasi1950’li yılların başında, daha sonra en şöhretli serileri Vakıf ve Robot’a öncülük edecek Gelecek Tarihi öykülerini yazdıktan hemen sonra Isaac Asimov ilk romanlarını kaleme aldı. Artık hem okurlara hem de yayıncılık dünyasına kendini kabul ettirmiş büyük ustanın neredeyse tüm külliyatına egemen olan Galaktik İmparatorluk evreninin ilk uzun kurguları da böylece ortaya çıktı. Nükleer felaketin Dünya’yı yerle bir etmesinden binlerce yıl sonrasını anlatan Galaktik İmparatorluk Serisi insanlığın, galaktik medeniyet ve ilk Galaktik İmparatorluk’un doğuşuna uzanan yolculuğunun başlangıcı.

- Reklam -

1949 yılında Joseph Schwartz, emekli, mutlu bir terziydi. Sonra bir anda kendini bambaşka bir zamanda buldu. Artık ilk Galaktik İmpartorluk’un en şaşaalı döneminde, Dünya’da çaresiz bir yabancıydı. Üstelik Dünya, galaksinin varoşu olarak görülüyordu, gökyüzünde bir çakıl taşıydı ve İmparatorluk’un 200 milyon gezegeni tarafından nefret edilen bir yerdi. Çünkü hiç kimse Dünya’nın, insanlığın doğduğu yer olduğuna inanmak istemiyordu. Joseph Schwartz, topraklarının çoğunun radyoaktiviteyle mahvolduğu, altmış yaşını aşan herkesin ötanazi yapmaya zorlandığı bu yoksul Dünya’da fena bir maceraya atılacaktı.

- Reklam -

Bir de şu sorun vardı tabii: Joseph Schwartz altmış iki yaşındaydı.
Eserin çevirisi ilk iki kitapta olduğu gibi M. İhsan Tatari‘ye, editörlüğüyse Ömer Ezer‘e ait. Şu anda ön siparişte bulunan kitabın çıkış tarihiyse 5 Nisan. Darısı Vakıf ve Robot serisinin başına!

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Yine hayallerimi süsleyen harika bir kapak ile kütüphanemizde yerini alacak.
    Sayın Tatari ve İthaki ye gönül dolusu teşekkürler. Umarım devamı gelir de Asimov ve (hatta) A.Clarke külliyatını tamamlarız. Ne me lazım toplayalım da nasıl olsa kim bilir bir daha tekrar ne zaman basılır… Sahaflara verecek para da kalmadı artık!

  2. Avatar for Ayberk35 Ayberk35 dedi ki:

    Çevirmenin Çemberi ne zaman gelecek @mit

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Üç vakte kadar… Önce Kara Prizma için yazmam lazım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

gotham batman ust

Gotham Dizisinde Son İki Bölüm: Batman Sahnede

pennyworth ust

Pennyworth Dizisinin İlk Kısa Fragmanı Görücüye Çıktı