in

Jules Verne’in “Buzlar Arasında Bir Kış” Romanı Yeniden Bizlerle

Bilimkurgunun babası, Fransız yazar ve gezgin Jules Verne’in “Buzlar Arasında Bir Kış” adlı kitabı yeni baskısıyla raflarda.

buzlar arasinda bir kis ust
- Reklam -
- Reklam -

Ay’a Seyahat, Dünyanın Merkezine Yolculuk, 80 Günde Devr-i Âlem ve Denizler Altında Yirmi Bin Fersah gibi romanlarıyla tanıyıp sevdiğimiz, Hugo Gernsback ve H.G. Wells ile beraber “bilimkurgunun babası” olarak adlandırılan Jules Verne’in bir diğer eseri “Buzlar Arasında Bir Kış” yeni baskısıyla, bu kez Alfa Yayınları‘ndan okuyucularla buluşmayı bekliyor.

UNESCO’nun çeviri kitap veritabanına (Index Translationum) göre dünyada eserleri en çok çevrilmiş ikinci bireysel yazar ünvanına sahip usta isim yine sevenlerini akıl almaz maceralara çıkartma niyetinde.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle:
buzlar arasinda bir kisJean Cornbutte, oğlunun ve birkaç tayfasının başka bir gemiyi zor durumdan kurtarmaya çalışırken denizde kayboldukları haberini alır. Bunun üzerine bir keşif gezisi düzenlemeye ve bu cesur adamları kurtarmaya karar verir.

- Reklam -

Yılların deneyimli denizcisi Baba Cornbutte, yanına yardımcı kaptanı Penellan’ı, oğlunun nişanlısı Marie’yi, yiğit tayfalarını ve kızak köpeklerini de alarak Kuzey Kutbu’na doğru yelken açar.

- Reklam -

Ne var ki kış erken bastırınca Grönland buzullarının arasında mahsur kalırlar. Bahar gelip de buzlar eriyene kadar mürettebat hem kayıp dostlarını arayacak hem de kendilerini içerideki ve dışarıdaki tehlikelere karşı koruyacaktır.
Buzlar Arasında Bir Kış’ı daha önce 2001 yılında, İzdüşüm Yayınları tarafından basılan 3 öykülük bir derlemede de okumuştuk. Şimdiyse tek kitap olarak, Alfa’nın “Olağanüstü Yolculuklar” dizisinden karşımızda.

Hakan Tansel’in çevirisini üstlendiği 111 sayfalık kitap kısa süre önce çıktı. İyi okumalar.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Dr.Hinzelmann Dr.Hinzelmann dedi ki:

    İkinci bireysel yazar Verne’se, birinci kim?

  2. Avatar for AugusteDupin AugusteDupin dedi ki:

    Agatha Christie…

  3. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    O soruyu ben de soracaktım…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

gobeklitepe netflix

Netflix Türkiye’nin Beren Saat’li Yeni Fantastik Dizisi Göbeklitepe’de Geçecek!

suresi dolanlar ust

Ödüllü Yazar Tim Powers’tan “Süresi Dolanlar” Raflarda