in

Ödüllü Yazar Tim Powers’tan “Süresi Dolanlar” Raflarda

Amerikalı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı Tim Powers’ın “FaultLines” serisinin ikinci romanı “Süresi Dolanlar” raflardaki yerini aldı.

suresi dolanlar ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce iki kez Dünya Fantazi Ödülü’ne layık görülen Amerikalı bilimkurgu ve fantastik edebiyat yazarı Tim Powers‘ın kaleme aldığı ve FaultLines serisinin ikinci romanı olan Süresi Dolanlar, Alfa Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Süresi Dolanlar, bizi ağzına kadar hayaletlerle dolup taşan bir şehre, Los Angeles’a konuk ediyor. Elbette ortada bu kadar hayalet varken bir de o hayaletleri avlayanlar ve hatta onları içlerine çekerek gençleşenler bile var. İnsanlar ölümsüzlüğün peşinde güçlü hayaletlerin ardından cinayete bile kurban gidebilirken, on yaşındaki küçük Kootie ise evindeki Dante büstünü paramparça ediyor. Büstün içinde bulduğu cam tuğlada ise garip bir şey var; Thomas Edison’un son nefesi (Hayaleti). Kootie, Thomas Edison’un nefesini içine çekmesiyle beraber kendisi de büyük bir ödüle dönüşüyor, hayalet avcıları onun ve ailesinin peşine düşüyor.

Kitabın tanıtım bülteni ise şöyle:
suresi dolanlarSüresi Dolanlar’da hayaletlerin dolaştığı, hayalet avcılarının hayaletleri içine çekerek gençleştiği, en güçlü hayaletlerin peşinde insanların cinayete kurban gittiği bir düzen hâkim… Bu düzenin yeni kurbanlarından biri de küçük Kootie olmak üzere. Los Angeles’ta yaşayan on yaşlarındaki Kootie, evindeki Dante büstünü paramparça ettiğinde, büstün içinden çok tuhaf, içi dumanlı bir cam tuğla çıktığını fark ediyor. Fakat evden kaçarken yanına aldığı bu cam tuğlada, ailesinin ölümüne sebep olacak kadar değerli bir şeyin varlığındansa henüz habersizdir:

- Reklam -

Thomas Edison’un hayaleti!

- Reklam -

Tim Powers’a Dünya Fantazi Ödülü’nü iki kez kazandıran çarpıcı hayal gücünün nefes kesen bir kovalamacayla buluştuğu bu eseri okurken, yazarın kaleminden zihninize yansıyan dünyaya şaşırıp hayran kalacaksınız.
Süresi Dolanlar’ın çevirisini serinin birinci kitabı Son Çağrı’dan da tanıdığımız Ozan Karakaş üstlenmişken, editörlüğünü ve grafikerliğini ise sırasıyla yine ilk kitapta da emeği geçen Mustafa Küpüşoğlu ve Füsun Turcan Elmasoğlu üstleniyor.

En az serinin ilk kitabı kadar kalın bu 672 sayfalık romana sanal ve fiziksel mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    @Strenergy hem bu serinin 3. Kitabını hem de Declare"in ne zaman basılacağını bir sorsak mı acaba ? :sweat_smile: Bu ara PKD Lem geleceği yok bari Tim Powers salsınlar :sweat_smile:

  2. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    +1 diyerek artırıyorum. Jeff Vandermeer’in o nefis Borne kitabının devamını da sorsak çok iyi olur. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

buzlar arasinda bir kis ust

Jules Verne’in “Buzlar Arasında Bir Kış” Romanı Yeniden Bizlerle

ursula le guin

Ursula K. Le Guin’in Oğlundan Onun Anısına