in ,

David Fincher, “Mindhunter”ın Devam Etmesi için Ellerinden Geleni Yaptıklarını Açıkladı

David Fincher, Netflix’in taleplerini duyduktan sonra “Mindhunter” 3. sezon fikrinden vazgeçtiklerini açıkladı.

David Fincher 3. Sezon Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

David Fincher, aradan yıllar geçmesine rağmen beklenmeye devam eden Mindhunter 3. sezon hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

David Fincher’ın yapımcı ve yönetmen olarak görev aldığı Mindhunter dizisi 2017 yılında yayın hayatına başlamış ve 2 sezonda yayınladığı 19 bölümle kült yapımlar arasındaki yerini almıştı.

1979 yılında geçen Mindhunter, Federal Soruşturma Bürosu’nda çalışan Holden Ford (Jonathan Groff) ile Bill Tench (Holt McCallany) adlı iki FBI ajanının, seri katillerin peşine düşme maceralarını konu alıyordu.

- Reklam -

2019’da noktalanan dizinin ardından hayranlar daha fazlası için gözlerini Netflix’e dikmişti. Aradan geçen 5 yılda neredeyse yılan hikâyesine dönen süreç, kimi zaman olumlu kimi zamansa olumsuz haberlerle yapımı bekleyenlerin hevesini kaçırmayı sürdürdü.

David Fincher 3. Sezon Açıklama

David Fincher Şubat 2023’te yaptığı bir açıklamada, yapımın yüksek maliyetlerine karşı dizinin Netflix’e yeteri kadar izleyici çekemediğini aktarmıştı. Ünlü yönetmen verdiği son demeçte, Mindhunter 3. sezonun neden çekilemeyeceğini yeniden yanıtladı.

David Fincher, “Mindhunter” 3. Sezon Hakkında Konuştu

David Fincher, Mindhunter 3. sezon için Netflix’in kendilerine “bütçeyi azaltmadıkları ya da yapımı daha popüler hâle getirmedikleri sürece bu diziyi çekmenin hiçbir anlamı olmadığını” söyleyene dek, yapım için ellerinden geleni ortaya koyduklarını açıkladı.

“Yaklaşımımızı değiştirmek istemedik. Onlar da bu sebeple saygılı bir şekilde bu diziye devam edemeyeceklerini söylediler.”

Fincher daha önce verdiği bir demeçte Mank filmini istediği gibi yapmasına ve The Killer ile farklı yönlere gitmesine müsaade ettikleri için Netflix’e teşekkürlerini sunmuştu.

- Reklam -

Mindhunter 3. Sezon Gelecek mi David Fincher

Mank, The Social Network ve The Curious Case of Benjamin Button ile Oscar adaylığı alan David Fincher, 2020’de verdiği bir başka röportajda ise şunları kaydetmişti:

“2. sezonu bitirmek için hepimiz hazırdık. Ancak 3. sezon için elimizde tonlarca senaryo, taslak ve kaynak yoktu. Açık konuşmak gerekirse biraz da kendime, ‘Eve kapanıp yazmak için iki yıl daha harcamaya hazır mıyım?’ diye soruyordum.”

Fincher yakın zamanda yapımcılığını üstlendiği Lange ve Chinatown ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

Sizce Mindhunter 3. sezon ile yola devam edilmeli miydi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Fincher Analyst


Bizleri Facebook, Twitter, Instagram ve Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sharon Stone Barbie Filmi

Sharon Stone, 90’larda Bir “Barbie” Filmi Çekmek İstediğini Ancak Stüdyonun Kendisine ‘Güldüğünü’ Açıkladı

2024 Oscar Ödülleri Adayları Belli Oldu

2024 Oscar Ödülleri’nde Adaylar Belli Oldu: “Oppenheimer” ve “Poor Things” Zirvede