in

Faruk Duman’ın Masalları Yeniden Ele Aldığı “Kargasabunu” Kitabı Okurla Buluşuyor

Faruk Duman’ın yeni kitabı “Kargasabunu” okurla buluşuyor. 10 farklı masalın yeniden yazımına ev sahipliği yapan eser Yapı Kredi Yayınları etiketini taşıyor.

Kargasabunu - Faruk Duman
- Reklam -
- Reklam -

Faruk Duman imzalı Kargasabunu raflardaki yerini alıyor. Masal türündeki eser Yapı Kredi Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuluyor.

1974 senesinde Ardahan’da dünyaya gelen Faruk Duman Ankara’da DTCF Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Bölümü’nde görev aldı. 2003-2018 seneleri arasında Can Yayınları’nda editör olarak çalıştı. Sarnıç ve Öykü Gazetesi adlı dergileri yayımladı. 2000’de Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, 2004’te Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, 2010’da Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı.

Duman; Keder Atlısı, Baykuş Virane Sever, Sencer ile Yusufçuk gibi öykü kitapları ve Sus Barbatus!, İncir Tarihi, Köpekler için Gece Müziği gibi romanları ile tanınıyor.

- Reklam -

Faruk Duman yeni eseri Kargasabunu’nda masal dünyasından seçtiği 10 eseri yeniden kaleme alıyor. Yazar, kitabın önsözünde ilk etapta 100 masaldan oluşmasını planladığı bu eserin araya Sus Barbatus! serisinin girmesiyle önce 40, ardından da 10 masala indirdiğini belirtiyor.

Kargasabunu – Faruk Duman | Arka Kapak Tanıtımı

Kargasabunu - Faruk Duman

Öykü ve romanlarıyla tanınan Faruk Duman bu kez on masalın yeniden yazımıyla okurunun karşısında: “Meşe Adamları”, “Sarraf”, “Zümrüdüanka”, “Kişneme”, “Eğil Çınarım Eğil”, “Tılsımlı Yorgan”, “Nuh”, “Z.”, “Söz Satıcısı”, “Canlanma”.

“Kargasabunu”nda masal dünyasından seçtiği on metne tılsımlı kalemiyle dokunan Faruk Duman kitabın önsözünde şunları söylüyor:

- Reklam -

“Ta ilkokul yıllarımdan, yani kitap okumaya ve büyüklerden masallar dinlemeye başladığımdan beri, büyülü, gerçeküstü, hayallerle dolu dünyalar o kadar ilgilimi çekti ki, yazmanın asıl amacı, benim için, bu dünyaya/dünyalara yolculuk oldu…

Ben, çoğun bilinmeyen ama benim öykü dilime yatkın olacak, yorumlanabilecek, yeni kahramanlar ve olay parçalarıyla zenginleşebilecek bu anlatılardan yola çıkarak bu öyküleri yazdım… Okuyunca göreceksiniz; bizim masal kaynağımız, henüz ucundan bile geçmediğimiz kadar ulu ve derin ve düşündüğümüz, bildiğimiz kalıplardan uzak. Çok daha yaratıcı, keskin, yer yer korkunç ve dehşetli, uçsuz bucaksız bir kaynak. Elbette, benim istediğim onu olduğu gibi aktarmak olmadı, onu hocalarımız zaten yaptı. Ben, o kaynaktan yeni öyküler yaratmak, bugünün öykülerini yaratmak, böylece okuru da bundan haberdar etmek istedim.”

Toplamda 120 sayfadan oluşan eser Şubat 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Faruk Duman kitapları ve yazarın son çalışması Kargasabunu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Daha çıktığı gün alıp bitirdim. Faruk Duman’ın kalemini çok beğeniyorum. Umarım YKY geri kalan kitaplarını da basar yazarın. Bence ince olması sebebiyle yazarla tanışma kitabı bile olabilir bu kitap. Çok beğenerek okudum. Özellikle Sus Barbatus serisi muhteşemdir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sisu Fragmanı: John Wick Ekibinden Yeni Film

Nazileri Avlayan Bir Adamın Hikâyesini Anlatan “Sisu” Filminden İlk Fragman

The Walking Dead: Rick and Michonne Çekimleri Başladı

The Walking Dead Evreninde Geçecek Aşk Dizisinde Çekimler Başladı: “Rick and Michonne”dan İlk Kare