Menu
in

Kenan Hulusi Koray’ın Gotik Öyküleri “Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu” Kitabında Buluşuyor

Kenan Hulusi Koray öyküleri yeni bir derlemede buluşuyor. Yazarın gotik edebiyat türündeki metinleri “Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu” ile okurun karşısına çıkıyor.

Kenan Hulusi Koray imzalı öyküler yeni bir derlemede bir araya geliyor. Yazarın gotik edebiyat türündeki hikâyeleri “Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu” kitabında okurun karşısına çıkıyor. Eser, İthaki Yayınları’nın Bizim Hikâye adlı yeni serisiyle raflardaki yerini alıyor.

Kenan Hulusi Koray öykülerinin üzerinde dolanan Edgar Alan Poe ruhundan daha önce sizlere bahsetmiştik. Bu bahisten sonra yazarın seçme öyküleri Güzel ve Esrarengiz başlığıyla Laputa Kitap’tan çıktı. Sonrasında Karbon Kitaplar, yazarın külliyatını yayımlamak için kolları sıvadı. Koray’ın ilk öykü kitabı olan Bir Yudum Su, bu sırada yayımlandı. Onu Bir Otelde Yedi Kişi adlı öykü kitabı takip etti. Şu sıralar Kapra Yayıncılık yazarın bütün külliyatını raflara taşımakla meşgul. Bu senenin başında Vacilando Kitap, Koray’ın seçme öykülerini bir araya toplayarak Bir Garip Adam başlığıyla yeniden yayımladı.

1906 yılında doğan ve 1943 yılında aramızdan ayrılan Kenan Hulusi Koray’ın öykülerinin yeniden okurlarca keşfediliyor olması oldukça heyecan verici.

- Reklam -

Kenan Hulusi Koray’ın yakın zamandaki yolculuğu işte bu şekilde gelişti. Şimdiyse İthaki Yayınları Bizim Hikâye adında yeni bir seriye başlıyor. Seri, 1850’lerden 1950’lere kadar bir asırlık öykücülüğümüzün verimlerini bir araya getiren bir kitap dizisi olmayı hedefliyor.

Bizim Hikâye dizisi açılışı da Kenan Hulusi Koray’ın seçme öykülerinin toplandığı Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu kitabıyla yapıyor. Eserde toplamda 6 öykü yer alıyor, bu 6 öykünün tamamı da Koray’ın gotik edebiyat türünde değerlendirilebilecek öykülerinden oluşuyor.

Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu – Kenan Hulusi Koray | Arka Kapak Tanıtımı

“Bizim Hikâye, Osmanlı’dan günümüze edebiyatımızda öykünün izini süren, öykücülüğümüzü var etmiş, geliştirmiş yazarların eserleri arasından en güzellerini, en başarılılarını, en önemlilerini belirli bir tematik bütünlük gözeterek ortaya koyan, 1850’lerden 1950’lere kadar bir asırlık öykücülüğümüzün verimlerini bir araya getiren bir kitap dizisi.

Bizim Hikâye dizisiyle birlikte, hem öykücülüğümüze dair bütünlüklü bir söz söylemek hem de yeni öykücüler keşfetmek üzere farklı yolculuklara yelken açıyoruz.

Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu, Kenan Hulusi Koray’ın “gotik edebiyat” kapsamında değerlendirilebilecek bütün öykülerini bir araya getiriyor.

“Bir Garip Adam”, “Kavaklıkoz Hanı’nda Bir Vaka”, “Kemiksiz Kadın”, “Tuhaf Bir Ölüm”, “Ömer Besi’nin Başı”, “Köyde Cinayet”… Tüm bu öyküler gerçekle gerçekdışının sınırlarında dolaşıyor, insanı tekinsiz bir âlemin kapısından içeri sokarak inanılması güç, hakikatinden şüphe duyulacak olaylarla etkisi altına alıyor. Korkuyla ürpermenin, dehşet ve hayret içinde kalakalmanın tuhaf, karşı konulmaz tadı ortaya çıkıyor.

“Bilakis en çok inanmak istemediğimiz şeyde hakikatin en çok hissesi vardır ve bir gün herhangi bir yerde sinirlerimize hâkim olamamak korkusu ile onu reddetmiş, daha doğrusu güneşi balçıkla sıvamaya kalkmışızdır.”

Bir Yarasa Bir Kıza Âşık Oldu kitabı toplamda 208 sayfadan oluşuyor. Eserin editörlüğünü Serdar Soydan, redaksiyonunu Yankı Enki, kapak tasarımını ise Hamdi Akçay ve Recep Yelek üstleniyor.

Peki siz Kenan Hulusi Koray ile daha önce tanışma fırsatı buldunuz mu? Yazar ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz!

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: emrecandogan@kayiprihtim.com

Yorum Yap

Exit mobile version